Grevă la Ryanair. Peste 400 de zboruri vor fi anulate

Publicat: Joi, 09 August 2018 10:07 // Actualizat: Joi, 09 August 2018 10:29 // Sursa: romaniatv.net

Compania aeriană Ryanair anunţă că anulează 400  de zboruri către şi dinspre Germania, Vineri, după ce piloţii au anunşţat că se alătură grevelor europene ce privesc condiţiile de muncă şi salariile.

Aproximativ 400 de piloţi ai companiei vor intra în grevă, Vineri dimineaţa, afectând programul de zboruri.
sindicatele Vereinigung Cockpit îşi cer scuze faţă de pasageri şi dau vina pe manageri.  Aceştia, la rândul lor, afirmă că această măsură nu este necesară  şi promit să anuleze greava, considerând-o ca fiind o măsură neîntemeiată. 

Piloţii şi personalul de zbor sunt nemulţumiţi de condiţiile de muncă şi de salarii.

Cu toate acestea, Ryanair va anula vineri un zbor din şase, după ce piloţii din Germania şi Olanda au anunţat că se vor alătura grevei de 24 de ore planificată în Irlanda, Suedia şi Belgia, în cea mai aglomerată perioadă a sezonului estival, transmit DPA şi Reuters.

Deja operatorul aerian irlandez anulase 146 de curse aeriene programate pentru vineri, ca rezultat al mişcărilor de protest planificate în Irlanda, Suedia şi Belgia. Cu cele 250 de anulări cauzate de greva din Germania, vor fi aproape 400 de zboruri anulate în data de 10 august, sau 17% din cele peste 2.400 de curse aeriene programate în acea zi în Europa.

Şi sindicatul VNV al piloţilor olandezi a anunţat că va declanşa o mişcare de protest vineri, după ce Ryanair a ameninţat că se va adresa tribunalului pentru a-i împiedica pe angajaţii din Olanda să facă grevă în timpul verii.

"Nu vrem să schimbăm modelul de afaceri al Ryanair, dar încă putem schimba multe alte lucruri", a afirmat directorul operaţional Peter Bellew. Acesta a dat asigurări că operatorul aerian irlandez este dispus să analizeze o componentă variabilă a salarizării.

Anul acesta, acţiunile Ryanair au scăzut cu peste 10%. Miercuri, titlurile au închis în creştere cu 1%, la 13,60 euro.

Sindicatul Vereinigung Cockpit (VC) a anunţat miercuri că piloţii Ryanair din Germania vor declanşa o grevă de 24 de ore vineri, la ora 01:01 GMT.

Sindicatul cere îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi majorarea salariilor pentru piloţii Ryanair, dar reprezentanţii VC au anunţat miercuri că operatorul aerian a exclus orice creştere salarială.

Personalul navigant al Ryanair din Europa a publicat pe 4 iulie o listă cu 34 de cereri, solicitând salarii decente, îmbunătăţirea plăţii concediilor de boală şi contracte de muncă pe baza ţării de origine şi a legislaţiei irlandeze. Lista a fost semnată de 80% din personalul navigant de pe cele 86 de baze ale Ryanair.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8731
RON
Ultimele joburi adaugate
24 H