Grevă spontană la Poşta. Peste 1.500 de factori poştali din Bucureşti au refuzat să iasă pe teren

Publicat: Luni, 13 Mai 2013 10:53 // Actualizat: Luni, 13 Mai 2013 12:55 // Sursa: RTV.net

Peste 1.500 de factori poştali din peste 20 de oficii poştale din Capitală au refuzat luni dimineaţă să mai plece pe teren, informează România TV. Aceştia au oprit activitatea, nemulţumiţi că cei din conducerea Companiei Naţionale Poşta Română vor să impună un număr de zile neplătite şi să reducă programul de lucru pentru toţi salariaţii.

Protestul a început la Oficiul Poştal 39 din Şoseaua Iancului şi s-a extins. În prezent, factorii poştali de la oficiile 39, 7, 77, 4, 10, 19, 82, 61, 53, 57, 76, 37, 24, 69, 9, 67, 30, 27, 74, 75 şi de la magazia Odoarei stau în faţa oficiilor poştale, refuzând să plece pe teren, potrivit Mediafax.

Poştaşii din Bucureşti au oprit lucrul, luni dimineaţă, deoarece sunt nemulţumiţi de scăderile salariale. Din cauza disponibilizărilor, volumul de muncă a crescut, însă venitul este foarte mic. Mai mult, poştaşii se plâng de foarte mulţi ani şi de condiţiile de muncă.

Liderul Sindicatului Poşta Română, Matei Brătianu, a declarat pentru Mediafax că este vorba de o "revoltă" spontană a factorilor poştali, care nu mai vor să plece pe teren. El a precizat că protestele au început la Oficiul 39 din Capitală, unde factorii poştali s-au strâns luni dimineaţă în faţa sediului de pe Şoseaua Iancului.

Matei Brătianu a declarat că factorii poştali sunt nemulţumiţi de măsurile adoptate de Compania Naţională Poşta Română, singurele soluţii identificate de conducere fiind disponibilizările şi neplata orelor suplimentare lucrate.

Numărul de angajaţi ai Poştei Române şi salariile din companie vor scădea în perioada următoare, ca urmare a diminuării volumului de prestaţii poştale, la nivel naţional şi internaţional, potrivit operatorului de profil, deţinut de Ministerul Comunicaţiilor.

"Scăderea volumului de prestaţii poştale la nivel naţional şi internaţional determină reducerea necesarului de forţă de muncă. Cea mai recentă normare efectuată în cadrul Poştei Române, cu acordul scris al sindicatelor, a inclus verificarea şi actualizarea datelor de trafic şi a volumului de prestaţii poştale şi a indicat o serie de diferenţe semnificative faţă de volumul de muncă estimat acum patru ani", se arăta într-un comunicat al Poştei remis în 15 aprilie.

Conducerea Poştei Române, de comun acord cu salariaţii, caută soluţii "pentru a păstra echilibrul între drepturile salariale şi volumul real de activitate", preciza sursa citată.

"Conducerea Poştei Române a încheiat cu Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România, în septembrie 2012, un acord care prevedea, printre altele, aplicarea rezultatelor normării efectuate în anul 2011", se menţiona în comunicat.

Astfel, în octombrie 2012 conducerea Poştei Române şi sindicatul au convenit culegerea datelor de trafic aferente lunilor septembrie şi octombrie 2012, în vederea estimării necesarului de personal de exploatare poştală precum şi pentru gradarea agenţiilor poştale.

"În cadrul normării realizate, faţă de ultimele date existente (din anul 2009), s-au constatat o serie de diferenţă majore la nivelul distanţelor parcurse zilnic de către agenţii şi factorii poştali. De exemplu, în mediul rural, în urma verificării datelor pentru 2.642 de agenţii poştale totalul real al distanţelor parcurse a fost de 39.341,77 km, comparativ cu valoarea de 61.330,37 km luată în calcul în anul 2009", se arată în comunicat.

Poşta Română este cel mai mare operator de profil şi dispune de o reţea teritorială de aproximativ 7.100 de oficii poştale.

Acţionarii operatorului sunt Ministerul Comunicaţiilor, cu o participaţie de 75%, şi Fondul Proprietatea, care deţine 25% din capital. Autorităţile vor să privatizeze în acest an operatorul naţional poştal, pentru care aşteaptă oferte până la finele lunii mai.

loading...
5 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
13 mai 18:44
Răspunde | Votează email 0 email
Angajatii Postei Romane nu sunt deacord cu aceasta conducere care au salarii extrem de mari si nu fac nimic , conducerea CNPR intra in direct pe posturile de televiziune si mint cu nerusinare spun ca nu am bani pentru angajatii dar anul trecut au iesit cu ordonanta persoane agreate de conducere cu peste 1 miliard de lei 3 persoane exista o mafie in interior si Domnul Nica nu ia nici o masura si continua sa ne jigneasca pe posturile de televiziune in direct daca doriti si alte informatii pe care le detin scrise de catre conducere contactati-ma la telefon 0725905413 sunt angajat al postei romane
13 mai 12:46
...din peste 20 de oficii poştale din Capitală au refuzat luni dimineaţă să mai plece pe teren, informează România TV. Citește mai departe…. Citeste toata stirea Grevă spontană la Poşta. Peste 1.500 de factori poştali din Bucureşti au refuzat să iasă pe...
13 mai 12:15
...de factori poştali din 18 oficii din Capitală au refuzat luni dimineaţă să mai plece pe teren, informează România TV. Citește mai departe…. Citeste toata stirea Grevă spontană în 18 oficii poştale din Bucureşti VIDEO la ...
13 mai 11:45
...de factori poştali din 16 oficii din Capitală au refuzat luni dimineaţă să mai plece pe teren, informează România TV. Citește mai departe…. Citeste toata stirea Grevă spontană în 16 oficii poştale din Bucureşti la ...
13 mai 11:13
Votează email 1 email
...poştale din Bucureşti au oprit lucrul, luni dimineaţă, deoarece sunt nemulţumiţi de scăderile salariale. Citeste mai mult pe RTV.NET ...
1
EUR
4.8582
RON
21 Sep
noapte 12 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H