Grigore Leşe vrea să fie scos din videoclipul trupei Taxi, „Despre Smerenie”. „Nu am ştiut că este împotriva Catedralei”

Videoclipul trupei Taxi, intitulat "Despre smerenie", care conţine mesajul "Dumnezeu preferă lemnul şi spaţiile mici", a stârnit un adevărat scandal. Unul dintre artiştii care apare în clip spune că nu ştia că acesta e un manifest împotriva Catedralei Mântuirii Neamului şi că va cere să fie scos din clipul ajuns viral.

10 apr. 2016, 08:12
Grigore Leşe vrea să fie scos din videoclipul trupei Taxi, „Despre Smerenie”. „Nu am ştiut că este împotriva Catedralei”

„Eu m-am dus la o înregistrare cu Taxi, crezând că este vorba despre spiritualitate și nicio clipă nu am știut că este un clip împotriva construcției Catedralei. Eu îmi vad de muzica mea, eu am fost botezat într-o biserică de lemn, am aceste date, din familie. Nu am nimic împotriva construcției Catedralei. Eu am crezut că este un clip despre biserici, despre lemn, despre credință. Am zis că dacă vin atâția artiști, atunci vin și eu. Lui Dumnezeu îi place lemnul, atât am zis. Hristos a fost răstignit pe lemn, trunchiul de Templu a fost la început pe lemn, bisericile din Maramureș sunt în patrimoniul UNESCO, glasul meu vine de-acolo, am zis să particip. N-am niciun contract cu ei, a fost vorba de o simplă filmare. Nici nu i-am văzut pe toți care urmau să participe și apoi a început povestea asta. Eu nu am probleme cu Catedrala, cu construcția Catedralei, nu am ce căuta într-o poveste din asta. O să cer să mă scoată afară din videoclip. Am vorbit cu producătorul și o să cer să mă scoată afară din clip, nu am contract cu ei și o să o rezolv foarte simplu. Nu vreau să intru în povești de genul acesta, într-o lume învrăjmășită cum e în ziua de azi…Eu cred că s-a mai întâmplat și cu alții chestia asta, că n-au înțeles despre ce a fost vorba( în clip -n.n.)”, a declarat Grigore Leșe pentru activenews.ro.

Citeşte şi Melodie manifest împotriva Catedralei Mântuirii Neamului: Dumnezeu preferă lemnul şi spaţiile mici VIDEO

Ca reacţie la declaraţiile artistului de muzică populară, trupa Taxi a reacţionat pe pagina oficială de Facebook, scrie news.ro. „Domnul Grigore Leşe a fost informat pe larg despre proiectul trupei Taxi – „Despre smerenie”, înainte de a da curs invitaţiei de a filma.1. În data de 14.03.2016 domnia sa a primit pe email textul piesei şi lista participanţilor confirmată în acel moment. (foto print screen – mai jos) 2. În data de 22.03.2016 domnul Grigore Leşe a venit la studio. Înainte de a-şi da acordul final pentru a înregistra, a fost invitat să asculte piesa şi să urmărească filmările realizate până în acel moment. După ce a ascultat piesa şi a vizionat filmările, domnul Leşe a intrat în studio pentru înregistrările audio şi video”, se arată în punctul de vedere al trupei.

Formaţia Taxi a lansat joi piesa „Despre smerenie”, alături de 33 de personalităţi din lumea muzicii, a teatrului şi literaturii, între care Dan Bittman, Andi Vasluianu, Victor Rebengiuc şi Mircea Cărtărescu.

Azi noapte am avut un vis: Catedrala Mântuirii Neamului românesc era gata. Iar eu m-am dus la catedrală de dimineaţă să-l caut pe Dumnezeu. Nu l-am găsit. Sunt convins că era acolo, dar pur şi simplu nu l-am găsit eu, deşi l-am căutat până şi-n sălile polivalente, si în cele 12 lifturi, şi în parcarea subterană şi în spaţiile auxiliare. Nu l-am găsit, dar nu m-am mirat. Acolo totuşi e o suprafaţă de 11 hectare”, începe melodia semnată „Taxi şi prietenii”.

Citeşte şi Remus Cernea cere ca finanţarea Catedralei Mântuirii Neamului să nu se mai facă din bani publici

„M-am dus în oraş să-l caut. Am ajuns în Centrul Vechi. M-am gândit că acolo e puţin probabil să-l găsesc (…) Şi până la urmă l-am găsit într-o biserică din lemn. E una undeva pe un deal. L-am vazut de la intrare. N-a fost greu. Biserica are 100 de metri pătraţi în total şi cred că ştiu de ce l-am găsit aici: Dumnezeu preferă lemnul, lemnul şi spaţiile mici”, continuă Taxi.

„Dumnezeu preferă lemnul. Lemnul şi spaţiile mici”, este refrenul cântat apoi de invitaţii formaţiei: Dan Bittman, Cornel Ilie, Monica Anghel, Virgil Ianţu, Andi Vasluianu, Dorina Chiriac, Ştefan Bănică Jr., Robin Proca, Andi Moisescu, Dani Oţil, Paula Chirilă, Horia Moculescu, Toni Grecu, Irina-Margareta Nistor, Dan Byron, Teo Trandafir, Oreste Teodorescu, Pavel Bartoş, Ada Milea, Călin Goia, Mircea Cărtărescu, Horia Vîrlan, Guess Who, Laura Lavric, Andreea Esca, Răzvan Simion, Alexandru Andrieş, Emilia Popescu, Grigore Leşe, Mircea Baniciu, Alexandra Ungureanu, Oana Pellea şi Victor Rebengiuc.