Sorin Grindeanu: Am înţeles emoţia şi supărarea provocate de OUG 13. Nu voi mai accepta iniţiative de acest gen

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, miercuri, în plenul Parlamentului, că a înţeles "emoţia şi supărarea" provocate de ordonanţa privind modificarea codurilor penale, precizând că Executivul nu va mai iniţia astfel de acte.

08 feb. 2017, 10:46
Sorin Grindeanu: Am înţeles emoţia şi supărarea provocate de OUG 13. Nu voi mai accepta iniţiative de acest gen

Ca premier, îmi doresc să particip la reconcilierea atât de necesară între români.  Am înţeles pe deplin toată emoţia şi supărarea pe care OUG 13 le-au generat. O parte însemnată a acestei ţări ne-a transmis democratic că nu identifică binele general în acea ordonanţă„, a declarat Sorin Grindeanu

Premierul a dat asigurări că „nu va mai accepta nicio iniţiativă de acest gen în Guvern”, adăugând că modificarea Codurilor penale va trebui făcută în Parlament, alături de senatori, deputaţi şi specialişti din domeniu.

„Începând de astăzi, acest Guvern va fi exclusiv unul dialogului şi al consultării publice”, a mai precizat premierul.

Cele două Camere ale Parlamentului s-au reunit miercuri, de la ora 12.00, pentru a dezbate şi vota moţiunea de cenzură PNL-USR împotriva Cabinetului Grindeanu, provocată de modificările la legile penale promovate de Guvern. Demersul este susţinut de PMP, în timp ce UDMR a anunţat că se va abţine de la vot.


loading...
Partenerii noștri