Grindeanu, despre OUG 13: Când iei o decizie şi apoi apar proteste înseamnă că decizia nu era corectă şi o retragi

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, vineri, la Bruxelles, în legătură cu ordonanţa 13, că atunci când iei o decizie, iar ea este "discutabilă" şi apar manifestaţii, înseamnă că decizia "nu a fost corectă" şi că trebuie retrasă.

17 feb. 2017, 15:19
Grindeanu, despre OUG 13: Când iei o decizie şi apoi apar proteste înseamnă că decizia nu era corectă şi o retragi

„Respect opinia protestatarilor. Apreciez faptul că au fost proteste desfăşurate în ordine, ba chiar apreciez foarte mult creativitatea de care mulţi dintre concetăţenii noştri au dat dovadă în această perioadă. Mesajele pe care le-au transmis le-am înţeles”, a spus Sorin Grindeanu.

Premierul a explicat că tocmai de aceea Guvernul său a luat decizia de a abroga OUG 13 la câteva zile după ce a început valul de proteste. „Chiar dacă la un anumit moment iei o decizie care poate fi discutabilă, în momentul în care în societate apar manifestări, proteste, chestiuni pe care noi le-am avut în ţară, înseamnă că decizia ta nu a fost corectă, iar acea decizie trebuie să o retragi, iar acest lucru l-am făcut”, a afirmat premierul.

Şeful Executivului a adăugat că discuţiile privind Codurile penale vor continua în Parlament.

CITEŞTE ŞI: Grindeanu: Iau în calcul o persoană apolitică la Justiţie. Cel târziu la mijlocul săptămânii viitoare o să fac o propunere