Grindina a făcut prăpăd în Olt. Culturi agricole şi acoperişuri distruse, în câteva minute

Culturile agricole din mai multe localităţi din judeţul Olt au fost afectate de grindina care a căzut, marţi seara, fenomenele meteo afectând pomii fructiferi, viţa de vie şi chiar acoperişurile unor locuinţe. Cea mai gravă situaţie a fost înregistrată la Movileni.

15 mai 2018, 18:06

Primarul comunei Movileni, Ion Sorin Toma, a declarat că grindina a făcut ravagii, în câteva minute fiind distrusă toată munca agricultorilor din localitatea olteană.

„Sunt afectate culturile agricole, dar şi acoperişuri de locuinţe şi chiar drumuri care au devenit impracticabile din cauza ploii şi a grindinei. E foarte grav în privinţa culturilor agricole, cam tot ce plantaseră oamenii – pomi fructiferi, viţă de vie, roşii, iar la câmp au fost afectate rapiţa şi păioasele. Aşteptăm o comisie a autorităţilor judeţene să evalueze cum trebuie situaţia”, a spus primarul, potrivit Mediafax.

Şi în comuna Ipoteşti ploaia cu grindină a distrus în proportie de 30% pomii fructiferi şi viţa de vie, imaginile cu fenomenul meteo fiind postate pe Facebook.

Judeţul Olt este sub o avertizare meteorologică de instabilitate atmosferică şi ploi însemnate cantitativ, valabilă de marţi, de la ora 18.00, până miercuri la ora 14.00.