Groapa de gunoi de la Chiajna va fi desfiinţată, Tribunalul Bucureşti i-a anulat autorizaţia

Tribunalul București a hotărât, în data de 14 august 2020, anularea Autorizației Integrate de Mediu pentru depunerea deșeurilor pe ultimele două suprafețe, încă funcționale, ale gropii de gunoi Chiajna-Rudeni. Primarul Dan Tudorache va susține o conferință de presă pe această temă luni, 24 august, 2020, începând cu ora 11:00, la sediul Primăriei Sectorului 1.

23 aug. 2020, 17:12
Groapa de gunoi de la Chiajna va fi desfiinţată, Tribunalul Bucureşti i-a anulat autorizaţia

După mai bine de doi ani de procese, Tribunalul București, a decis, luna aceasta, anularea Autorizației Integrate de Mediu pentru depunerea deșeurilor pe ultimele două suprafețe, încă funcționale, ale gropii de gunoi Chiajna-Rudeni, se arată într-un comunicat remis de Primăria Sectorului 1.

În primăvara anului 2018, Primăria Sectorului 1, Poliția Locală Sector 1, Asociația 21% Oxigen și Asociația pentru Natură și Protejarea Mediului au intentat un proces Agenției pentru Protecția Mediului București (APMB) și companiei Iridex, operatorul gropii de gunoi de la Chiajna-Rudeni, solicitând anularea Autorizației Integrate de Mediu emisă de APMB, document în baza căruia funcționează depozitul de gunoi.

Acțiunea în instanță a fost inițiată ca urmare a repetatelor sesizări primite de la mii de cetățeni din nord-vestul Capitalei, a căror viață este afectată și astăzi de mirosurile insuportabile provenite de la această groapă de guno