Situaţie CRITICĂ la GALAŢI. Faleza S-A SURPAT VIDEO

Gropi imense apărute peste noapte pe faleza Dunării, la Galaţi. Din cauza fluviului care pune presiune pe mal, infiltraţiile au pătruns în terenul din jurul sistemelor de canalizare. Acum, sunt probleme pentru circulaţia maşinilor.

29 iul. 2014, 13:49
Situaţie CRITICĂ la GALAŢI. Faleza S-A SURPAT VIDEO

Din cauza surpărilor de pe falază, traficul rutier a fost restricţionat în această zonă de mai mult de un an. Din cauza craterelor care au o adâncime chiar şi de 9 metri, şi pietonii sunt în pericol. Perimetrul a fost deja izolat.

Autorităţile nu se grăbesc însă să rezolve problema.

„Asteptam ca cei de la Academia Romana si de la Institutul National de Geologie sa ne spuna exact care este situatia falezei, cum se deplaseaza ea si care sunt solutiile pe care trebuie sa le adoptam”, a declarat Emanuela Turcu, purtatorul de cuvant al primariei Galati.

„Au sosit de la Bucuresti specialistii din cadrul Universitatii tehnice de Constructii, cei care au realizat un studiu la comanda primariei municipiului Galati, studiu care vizeaza stabilitatea falezei si in special a zonei care este acum afectata. Astazi specialistii au avut o discutie si cu prefectul de la Galati, urmeaza de asemenea sa se intruneasca din nou comitetul de urgenta pentru a stabili masurile urgente care trebuie luate”, a spus şi Petrică Patilea, purtător de cuvânt al Prefecturii Galaţi.

În timp ce autorităţile dezbat cu specialiştii problema surpării, o altă groapă a încurcat circulaţia. Terenul s-a surpat în adâncime de aproape jumătate de metru şi tinde să afecteze nu doar şoseaua ci şi imobilele din vecinătate.