Gruia Stoica a câştigat licitaţia pentru preluarea companiei feroviare de stat din Croaţia

Grampet, firmă a omului de afaceri Gruia Stoica, a fost desemnat câştigător al licitaţiei pentru preluarea operatorului de stat de transport feroviar de marfă din Croaţia.

23 iul. 2013, 12:13
Gruia Stoica a câştigat licitaţia pentru preluarea companiei feroviare de stat din Croaţia

După ce GFR a câştigat licitaţia pentru privatizarea CFR Marfă, grupul Grampet, controlat de Gruia Stoica, a câştigat şi competiţia pentru achiziţionarea HZ Cargo, compania de transport feroviar de marfă din Croaţia. Tranzacţia a vizat preluarea a 75% din acţiuni pentru un preţ total de 60 milioane euro, jumătate din bani fiind pentru acoperirea unor garanţii de stat, 20 milioane euro pentru investiţii şi 10 milioane euro capital de lucru, potrivit Grampet.

„În plus, rămânem în pole-position în competiţia pentru privatizarea operatorului feroviar de stat din Bulgaria, BDZ Cargo, unde aşteptăm continuarea privatizării după aşezarea situaţiei politice”, a spus Gruia Stoica.

În luna iunie, Stoica a anunţat că urmează să depună oferte pentru privatizarea companiilor feroviare de transport marfă din Bulgaria şi Croaţia, BDZ Cargo şi HZ Cargo, cu afaceri cumulate de 250 milioane euro şi un număr total de 10.000 de angajaţi.

GFR, parte a grupului Grampet, a câştigat şi licitaţia pentru privatizarea CFR Marfă.