Grupare specializată în furturi de carduri, anihilată de poliţiştii români şi belgieni

O grupare specializată în furturi de carduri de credit şi extrageri frauduloase de bani, din care ar face parte şi români, a fost anihilată de poliţişti din România şi Belgia. În acest caz au fost făcute, miercuri, 13 percheziţii în Capitală, potrivit Poliţiei Române.

25 sept. 2013, 20:22
Grupare specializată în furturi de carduri, anihilată de poliţiştii români şi belgieni

Membrii grupării sunt suspectaţi de comiterea a 100 de furturi de carduri pe teritoriul României, Belgiei, Franţei, Cehiei, Danemarcei, Italiei, Olandei, Marii Britanii şi Australiei şi de producerea unui prejudiciu de aproximativ 246.000 de euro, scrie Mediafax.

După ce furau cardurile, suspecţii ar fi efectuat extrageri frauduloase de numerar şi ar fi efectuat cumpărături de la diferiţi comercianţi, pe care le-ar fi recomercializat, ulterior, la jumătate de preţ, susţin anchetatorii.

De asemenea, ei ar fi folosit cardurile în săli cu jocuri de noroc, pentru extrageri de numerar.

În urma percheziţiilor de miercuri, au fost reţinute trei persoane din Bucureşti, cu vârste cuprinse între 25 şi 46 de ani, pe numele cărora au fost emise mandate europene de arestare. Cei trei urmează să fie prezentaţi Curţii de Apel Bucureşti, în vederea demarării procedurilor de predare către autorităţile judiciare belgiene.

„În urma cooperării dintre poliţiştii români de investigaţii criminale şi autorităţile judiciare belgiene, în cauză au fost identificaţi mai mulţi cetăţeni români, suspectaţi ca făcând parte din acest grup infracţional. O parte dintre membrii grupării au fost arestaţi preventiv atât pe teritoriul Belgiei, cât şi pe teritoriul altor state, doi fiind cercetaţi în stare de arest preventiv în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţiei Capitalei, pentru comiterea aceloraşi gen de fapte”, mai arată Poliţia Română.

La destructurarea grupării au participat şi procurori ai Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Citeşte şi Percheziţii în trei judeţe pentru destructurarea unui grup de persoane, suspectate de evaziune fiscală