Grupare specializată în trafic de droguri, destructurată de DIICOT

O grupare specializată în trafic de droguri, care avea cinci plantaţii de cannabis în judeţul Timiş, a fost destructurată, joi, în urma mai multor percheziţii. Procurorii DIICOT au descoperit tone de droguri.

12 oct. 2017, 14:38
Grupare specializată în trafic de droguri, destructurată de DIICOT

Poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Timişoara, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au efectuat, în ultima săptămână, mai multe percheziţii cu scopul destructurării unui grup infracţional specializat în trafic de droguri de risc.

Potrivit DIICOT, în data de 9 octombrie, au fost depistaţi în flagrant doi bărbaţi, de 30 şi 41 de ani, în timp ce comercializau aproximativ un kilogram de cannabis, pe raza municipiului Timişoara. Apoi, în noaptea de 9 spre 10 octombrie, au fost efectuate cinci percheziţii domiciliare pe raza judeţului Timiş, fiind depistate aproximativ şase kilograme de canabis.

Ulterior, în cursul zilei de 10 octombrie, a fost efectuată o percheziţie domiciliară la un depozit din localitatea timişeană Blajova, unde a fost descoperită o cantitate de circa 200 sute de kilograme de muguri canabis, pregătită pentru comercializare, precum şi câteva sute de plante în curs de recoltare.

„De asemenea, la data de 11 octombrie, la limita judeţelor Timiş şi Caraş-Severin, au fost identificate alte patru culturi de cannabis, care la acest moment se află în curs de cântărire, cantitatea fiind estimată la ordinul câtorva tone”, transmite DIICOT.

Potrivit reprezentanţilor DIICOT, cele două persoane prinse în flagrant în timp ce încercau să comercializeze canabis au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc.

„S-a reţinut faptul că inculpatul Altstadter Cristian Loredan, cetăţean german de origine română, împreună cu alţi doi cetăţeni români – Ilinca Ioan Bogdan şi Bîrnaz Constantin Adrian – au dezvoltat o activitate prodigioasă pe linia traficului cu droguri de risc, întreţinând pe raza jud.Timiş mai multe culturi de cannabis, pe care, după recoltare, le uscau, tratau şi ambalau într-o locaţie situată pe raza loc.Blajova, jud.Timiş. Ulterior, cantităţile de cannabis erau comercializate en-gros, în cantităţi de minim jumătate de kilogram, către un cerc de dealeri din Mun.Timişoara”, se arată în comunicatul de presă al DIICOT.

Citeşte şi Doi bărbaţi, unul fiind cetăţean englez, arestaţi preventiv după ce au înfiinţat o cultură de canabis