Gruparea PKK revendică asasinarea a doi polițiști turci, ca represalii la atentatul sinucigaș de la Suruc

Separatiștii kurzi din cadrul Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) au revendicat miercuri asasinarea a doi polițiști turci găsiți împușcați în cap în apropiere de frontiera cu Siria ca represalii la atentatul sinucigaș de luni de la Suruc, soldat cu 32 de morți și atribuit grupării jihadiste Statul Islamic (SI).

22 iul. 2015, 14:03
Gruparea PKK revendică asasinarea a doi polițiști turci, ca represalii la atentatul sinucigaș de la Suruc

Separatiștii kurzi din cadrul Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) au revendicat miercuri asasinarea a doi polițiști turci găsiți împușcați în cap în apropiere de frontiera cu Siria ca represalii la atentatul sinucigaș de luni de la Suruc, soldat cu 32 de morți și atribuit grupării jihadiste Statul Islamic (SI), relatează AFP.

Acest atac a fost comis ‘ca represalii la masacrul de la Suruc’, a scris pe site-ul său oficial aripa armată a PKK, Forțele de Apărare ale Poporului, care conduce din 1984 rebeliunea pe teritoriul turc împotriva guvernului de la Ankara.

Miercuri dimineața, doi polițiști turci au fost găsiți morți, împușcați în cap, într-un imobil din orașul Ceylanpinar, la granița cu Siria, a anunțat guvernatorul provinciei Sanliurfa, Izzetin Küçük.

Citeşte şi Atentat în Turcia: Preşedintele turc denunţă ACTUL DE TEROARE după atentatul din Suruc

Premierul turc Ahmet Davutoglu declara marți că a fost identificat un suspect în cazul atentatului de la Suruc și că cel mai probabil este vorba de un atac având legătură cu gruparea jihadistă Statul Islamic. Potrivit presei, este vorba despre un tânăr turc în vârstă de 20 de ani care s-a alăturat grupării jihadiste Statul Islamic în urmă cu două luni.

Autoritățile turce au precizat că tânărul a detonat explozibilul avut asupra sa în grădinile centrului cultural din Suruc, oraș situat la granița siriană, în mijlocul unui grup de tineri susținători ai cauzei kurde care doreau să traverseze frontiera pentru a participa la reconstrucția orașului kurd sirian Kobane, distrus în urma confruntărilor din ianuarie dintre forțele kurde și jihadiști.