Grupul de Comunicare Strategică neagă că ar exista un scenariu 5 al pandemiei de coronavirus: „Această sintagmă este o speculaţie”

Grupul de Comunicare Strategică infirmă că ar exista un "scenariu 5" al pandemiei de coronavirus şi precizează că nu s-a pus niciodată problema carantinării municipiului Bucureşti.

21 apr. 2020, 16:59
Grupul de Comunicare Strategică neagă că ar exista un scenariu 5 al pandemiei de coronavirus: „Această sintagmă este o speculaţie”

 „Având în vedere vehicularea prin intermediul unor publicaţii online de informaţii false referitoare la ipoteza unui ‘scenariu 5’ în contextul epidemiei de COVID-19, precum şi a unei presupuse măsuri de ‘carantinare a Bucureştiului’, Grupul de Comunicare Strategică este abilitat să facă următoarele precizări:

1. NU a fost pusă în discuţie sau enunţată la nivelul autorităţilor varianta activării unui presupus „scenariu 5″, această sintagmă este o speculaţie fără fundament în realitate.

2. NU a fost pusă în discuţie sau enunţată la nivelul autorităţilor varianta „carantinării Bucureştiului”, iar această ipoteză a mai făcut obiectul unei dezminţiri anterioare.

Reiterăm apelul către instituţiile de presă de a nu pune în circulaţie informaţii sau ipoteze care nu beneficiază de confirmări din surse oficiale, întrucât acestea pot genera atitudini şi comportamente sociale nejustificate în raport cu situaţia în fapt”, a transmis, marţi seară, Grupul de Comunicare Strategică.

Citeşte şi Bilanţ CORONAVIRUS în Italia. Numărul persoanelor infectate cu COVID-19 este în scădere