Grupul PPE din Parlamentul European îşi reiterează sprijinul faţă de Laura Kovesi pentru şefia Parchetului European

Grupul Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European şi-a reiterat miercuri sprijinul faţă de Laura Codruţa Kovesi pentru rolul de procuror-şef european şi a precizat că va continua să se asigure că procesul pentru desemnarea acestuia este pe cât de transparent posibil.

17 iul. 2019, 16:56
Grupul PPE din Parlamentul European îşi reiterează sprijinul faţă de Laura Kovesi pentru şefia Parchetului European

„Combaterea corupţiei şi spălării banilor nu este o sarcină uşoară. Avem nevoie de persoane care să fie cu adevărat independente, puternice şi hotărâte. Kovesi are toate aceste caracteristici pentru a se asigura că banii contribuabililor sunt folosiţi în interesul europenilor”, a declarat Monika Hohlmeier, preşedinta Comisiei pentru control bugetar a PE, citată într-un comunicat al grupului PPE.

Roberta Metsola, purtătoarea de cuvânt a grupului PPE în Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne, afirmă şi ea că „în lumina ultimelor relatări privind nominalizarea lui Kovesi pentru acest rol, grupul PPE o susţine cu fermitate”.

„Vom continua să ne asigurăm că procesul de selecţie a procurorului-şef european este pe cât de transparent posibil şi aşteptăm cu nerăbdare noile negocieri cu Consiliul UE pe această temă”, mai precizează Roberta Metsola în comunicatul PPE.