Grupurile PNL şi PDL au cerut ca de luni să rămână un singur grup: PNL. Decizia se va lua în plen

Grupurile PNL şi PDL din Camera Deputaţilor au cerut conducerii Camerei ca, de luni, să rămână un singur grup parlamentar - PNL, o decizie pe acest subiect urmând a fi luată în plen, potrivit Agerpres.

02 feb. 2015, 13:36
Grupurile PNL şi PDL au cerut ca de luni să rămână un singur grup: PNL. Decizia se va lua în plen

„Am avut o scrisoare a lui Ludovic Orban şi Gheorghe Tinel ( liderii de grup ai PNL şi PDL – n.red.) cu solicitarea ca, începând din data de 2 februarie, să rămână un singur grup parlamentar, PNL. Se va lua decizia în plen, încă nu s-a decis nimic. Grupul liderilor va face memoriu pentru împărţirea funcţiilor în Biroul permanent”, a declarat secretarul Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, la finalul şedinţei Biroului permanent de luni al Camerei Deputaţilor.

Pe 3 decembrie anul trecut, Ciolacu preciza că Partidul Naţional Liberal va avea un singur grup şi un singur lider în Camera Deputaţilor, cel mai probabil de la data de 1 februarie 2015, urmând ca, până atunci, să existe în continuare două grupuri parlamentare.

„Există o scrisoare din partea Comisiei de regulament privind grupurile parlamentare PDL şi PNL. S-a luat decizia să se încadreze în cheltuielile legale şi cred că, până în februarie, o să meargă separat cu două grupuri. Dar, a specificat preşedintele Camerei, să se încadreze în cheltuieli ca şi când ar fi un singur partid, conform deciziei Tribunalului. În momentul acesta, pot să meargă pe două grupuri, iar de la 1 februarie, când îşi termină subvenţia, să se aşeze un singur grup şi un singur reprezentant al grupului”, a precizat Marcel Ciolacu, la începutul lunii decembrie a anului trecut.