GSP: Sportivii români de la FOTE au primit echipamente supradimensionate: „Mai pun un pantalon pe dedesubt, că sunt -10 GRADE”

România va participa cu 30 de sportivi la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE), la Sarajevo, 9-16 februarie. O parte dintre tinerii ”tricolori” reclamă că COSR le-a oferit echipament cu mărimi mai mari decât le este necesar! Românii folosesc seturi de la compania chineză ”Peak”.

09 feb. 2019, 09:14
GSP: Sportivii români de la FOTE au primit echipamente supradimensionate: „Mai pun un pantalon pe dedesubt, că sunt -10 GRADE”

sÂMBĂTĂ începe la Sarajevo a 14-a ediție de iarnă a Festivalului Olimpic al Tineretului European ( FOTE), competiție la care România va merge cu 30 de sportivi la 6 discipline (patinaj artistic, biatlon, schi alpin, schi fond, short-track, snowboard). La complexul de la Izvorani, COSR a prezentat ieri lotul și staff-ul pentru competiția din Bosnia, iar delegația se confruntă din nou cu probleme inedite de echipament!

Dacă scandalul de la Rio 2016 s-a declanșat din cauza seturilor „Kappa” contrafăcute, necazul apare acum la mărimi. Inclusiv la evenimentul de ieri, mulți dintre tinerii sportivi au admis că pantalonul venit din China de la compania „Peak”, partenerul oficial COSR, îi face efectiv să înoate. Ca să-și fixeze în talie îmbrăcămintea-sac, cei mai firavi trebuie s-o plieze și de două ori pentru a se încheia!

„MAI PUN UN PANTALON PE DEDESUBT”

„Vreți să cădem iar în derizoriu cu chestii din astea? În primul rând, am comandat mărimile în funcție de solicitările federațiilor. Nu Comitetul Olimpic a făcut lista. Apoi, sportivii au venit la prezentarea de la Izvorani fără să fie echipați ca pentru antrenament sau competiție. Mai pun un pantalon pe dedesubt la Sarajevo, că acolo sunt minus zece grade”, comentează situația secretarul general COSR, George Boroi.

Distribuitorul oficial „Peak” în România e compania SportLife din Mureș. Reprezentantul Mărgărit Amza admite că apar constant astfel de probleme: „Și acum m-au sunat cei de la COSR să mă întrebe dacă avem să le schimbăm niște mărimi, dar, din păcate, răspunsul a fost negativ, pentru că toată comanda a venit direct din China. Acolo s-a operat și personalizarea în materie de design, special pentru România. E însă o situație obiectivă cumva din două motive. Măsura M sau L, să spunem, de la o firmă nu se potrivește cu M sau L de la alta. De asemenea, nu știi exact cu ce sportivi mergi până nu se termină calificările, astfel încât nu ai cum să comanzi din timp exact mărimile necesare. De aceea, apar aceste necorelări”.

Sursa: gsp.ro