Gustări sănătoase pentru plajă: Ce să mănânci pentru a-ţi menţine silueta

Dacă vrei să ronţăi câte ceva când eşti la plajă, dar te gândeşti în acelaşi timp că vrei să arăţi cât mai bine în bikini, iată câteva idei de gustări sănătoase, potrivit Yahoo Shine.

01 mai 2013, 16:01
Gustări sănătoase pentru plajă: Ce să mănânci pentru a-ţi menţine silueta

Mănâncă morcovi, în loc de covrigei – Aceste legume sunt cea mai bună gustare pe timp de vară, deoarece pigmentul lor portocaliu, beta-caroten, conferă pielii mai multă strălucire, pe lângă cea dată de bronz, şi protejează celulele contra radicalilor liberi, potrivit doctorului Aaron Tabor. „Morcovii protejează pielea contra acţiunii nocive a soarelui (dar tot trebuie să aplici o cremă cu protecţie solară) şi, în acelaşi timp, îţi aduc un plus de energie”, mai spune Aaron Tabor, potrivit Mediafax.

Înlocuieşte îngheţata cu pepenele – Dacă ai poftă de ceva dulce, optează pentru un fruct zemos, precum pepenele, în locul unui produs lactat greu. „Licopenul (colorant roşu, n.r.) din pepene va conferi pielii tale o uşoară nuanţă de roz şi îi va menţine nivelul de hidratare”, mai spune Tabor.

Înlocuieşte prăjiturelele cu boabe de struguri îngheţate – Acestea îţi aduc un aport de antioxidanţi, sunt o gustare foarte răcoritoare şi, în plus, le poţi consuma la discreţie, fiecare bob având doar trei calorii.

Bea ceai verde cu gheaţă, în loc de suc – Eviţi balonarea pe care ţi-o cauzează chiar şi sucul dietetic şi în plus îţi îmbunătăţeşti metabolismul.

Înlocuieşte batoanele de ciocolată cu un shake cu proteine – Acestea sunt uşor de dus la plajă, nu trebuie decât să iei de acasă un pachet şi apă. Sunt săţioase şi nu vei ceda la mijlocul zilei din cauza consumului mare de zahăr.