Guvernul taie iar din fondurile pentru copii. Tichetele de sportiv, amânate pentru 2024, deşi Iohannis a promulgat legea

Legea prin care sunt introduse "tichetele de sportiv" pentru a acoperi cheltuieli în practicarea sportului de performanţă de către copii şi juniori a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis. Practic, de la 1 ianuarie, copii au fi trebuit să primească lunar 150 lei.

02 dec. 2022, 10:34
Guvernul taie iar din fondurile pentru copii. Tichetele de sportiv, amânate pentru 2024, deşi Iohannis a promulgat legea

După ce au tăiat burse şi chiar şi pe cele rămase le plătesc cu întârziere, elevii primesc o nouă lovitură. Copiii și juniorii legitimați la cluburi sportive şi care practică sportul în mod organizat cu scop de a participa la pregătire, competiții sportive naționale și internaționale oficiale ar fi trebuit să beneficieze lunar de un stimulent financiar prin tichete de sportiv. Ei bine, această măsură nu se va aplica în 2023, fiind amânată pentru 2024, conform unei prevederi din Ordonanța trenuleț.

Tichetele de sportiv, amânate pentru un an din lipsă de bani. La ce puteau fi folosiţi

Este vorba despre tichete valorice de 150 de lei. Banii puteau fi utilizaţi de copii pentru achiziția de articole și echipamente sportive specifice disciplinei sportive practicate, transport între localități, suplimente nutritive sau recuperare medicală.

Tichetul de sportiv are valabilitate de un an de la data emiterii, însă tichetele de sportiv nu înlocuiesc alte forme de venit oferite de structurile sportive. Fondurile necesare pentru plata tichetelor de sportiv trebuia asigurat de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sportului.

Tichetele de sportiv pot fi utilizate numai pe teritoriul Românie.