Guvern: Raportul MCV dovedeşte caracterul durabil şi sustenabil al luptei împotriva corupţiei

Raportul privind Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV) publicat, miercuri, de Comisia Europeană, reconfirmă progresele continue și constante înregistrate de România în toate domeniile evaluate, a transmis Guvernul într-un comunicat.

27 ian. 2016, 11:40
Guvern: Raportul MCV dovedeşte caracterul durabil şi sustenabil al luptei împotriva corupţiei

Acest al treilea raport anual consecutiv pozitiv dovedește caracterul durabil și sustenabil al reformei în justiţie şi al luptei împotriva corupției, fiind un indicator al măsurii în care autorităţile române și-au asumat și au îndeplinit obiectivele MCV. În acest sens, considerăm că recunoașterea progreselor din raportul MCV ar putea fi subliniată mai clar prin introducerea unei perspective de finalizare a acestei monitorizări de către Comisia Europeană. Astfel, având în vedere concluziile pozitive ale raportului, considerăm că există premisele finalizării procesului MCV prin internalizarea obiectivelor mecanismului la nivelul autorităților române, de exemplu, în structura Strategiei Naționale Anticorupție„, se arată în documentul emis de Executiv.

Reformele prevăzute de MCV, inclusiv lupta împotriva corupţiei, „sunt şi trebuie în continuare întreprinse în primul rând pentru societatea românească, dincolo de reperele stabilite prin acest mecanism de cooperare și verificare”.

Angajamentul Guvernului de a îndeplini aceste obiective, în beneficiul societăţii româneşti şi al cetăţenilor români, este unul puternic şi fără echivoc„, porivit aceluiaşi comunicat.

CITEŞTE ŞI: Klaus Iohannis: România se află pe o direcţie ascendentă în îndeplinirea obiectivelor din cadrul MCV