Guvern: „Există o creştere de 50% faţă de săptămâna trecută a cazurilor de persoane infectate cu coronavirus”. Lucian Bode explică ce restricţii se impun după această creştere

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a afirmat, miercuri, citând date prezentate de ministrul Sănătăţii în şedinţa de Guvern, că există o creştere de 50% faţă de săptămâna trecută a cazurilor de persoane infectate cu coronavirus. Ministrul de Interne, Lucian Bode, a explicat că în prezent sunt în vigoare mai multe restricţii, iar în localităţile cu incidenţă peste 3/1.000 sunt aplicate măsuri suplimentare.

12 ian. 2022, 15:36
Guvern: „Există o creştere de 50% faţă de săptămâna trecută a cazurilor de persoane infectate cu coronavirus”. Lucian Bode explică ce restricţii se impun după această creştere

Numărul infectărilor cu virusul care provoacă COVID-19  este în creştere alarmantă.

„Potrivit datelor prezentate astăzi de ministrul Sănătăţii, există o creştere faţă de săptămâna trecută de 50% a cazurilor de persoane afectate de COVID-19. Din fericire, pentru că ne gândim la starea cărora au necesitat internarea în spital, dar numărul acestora este foarte mic. Potrivit datelor prezentate azi, sunt 44 de internări din cele 8.600 de cazuri raportate. Este un procent destul de mic de persoane afectate din perspectiva sănătăţii”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului Dan Cărbunaru, la finalul şedinţei Executivului.

Potrivit acestuia, au fost 44 de internări din cele 8.600 de cazuri raportate miercuri.

De asemenea, dintre locurile la ATI, aproximativ 1.500 operaţionale astăzi, 417 erau ocupate cu bolnavi afectaţi de virus.

„În privinţa antiviralelor, ministrul Sănătăţii a anunţat că până la sfârşitul acestei luni ar putea fi disponibile primul medicament în centrele de evaluare”, a mai declarat Dan Cărbunaru.

Întrebat când va lua Guvernul următoarele măsuri de restricţie, în contextul valului 5 COVID-19 în România, ministrul de Interne, Lucian Bode, a explicat că „în momentul în care depăşim indicele de 3 la mie, câteva măsuri intră automat în vigoare – restaurantele coboară de la 50% din capacitate la 30%”.

Citeşte şi: Bucureştiul intră în scenariul roşu. Incidenţa COVID a trecut de 3 la mie. Noi restricţii în Capitală, zeci de şcoli se închid

„Totodată, rămân in vigoare măsuri adoptate săptămâna trecută – programul de telemuncă, purtarea măştii obligatoriu.

Celelalte activităţi rămân cu 30%. Rămâne distanţa de doi metri între persoane, cei care participă la anumite activităţi şi suprafaţa pentru fiecare de patru metri pătraţi.

Intrarea la anumite activităţi este, de asemenea, reglementată pe baza dovezii că are realizat vaccinul, a trecut prin boală sau pe baza unui test cu care face dovada că este negativ”, a explicat ministrul Lucian Bode..