Guvernatorul BNR Mugur Isărescu, AVERTISMENT pentru pensiile românilor

Guvernatorul BNR, îngrijorat de sistemul de pensii. Mugur Isărescu a spus că situaţia pensiilor nu s-a îmbunătăţit în ultimii 14 ani, iar numărul de angajaţi care contribuie la bugetul de pensii este în continuare mult mai mic decât numărul de pensionari. Singura soluţie ar fi crearea de locuri de muncă, susţine guvernatorului BNR.

16 iul. 2014, 07:52
Guvernatorul BNR Mugur Isărescu, AVERTISMENT pentru pensiile românilor

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu a declarat că sistemul public de pensii s-a deteriorat în anii ’90, atunci când s-au făcut pensionari anticipate masive, practic, o formă mascată pentru a nu concedia prea multi angajaţi şi pentru a nu avea prea mulţi şomeri. Acest lucru a dus la raport inegal între angajaţi şi pensionari, raport care se menţine până în ziua de astăzi.

În prezent, există un raport de 1,2-1,3 pensionari la un angajat, iar singura soluţie pentru a echilibra acest sistem de pensii este ca guvernele să reuşească să creeze locuri de muncă. „Nu poţi să ai pretenţii de la sistemul de pensii decât dacă avem 1 la 1, adică contribuabili egal cu numărul de pensionari. Situaţia durează de 14 ani şi nu tinde să se îmbunătăţească decât prin noi locuri de muncă„, a declarat Mugur Isărescu, potrivit România TV.

Citeşte şi: SONDAJ. Victor Ponta-Mugur Isărescu, TANDEMUL preşedinte-premier preferat de români