Guvernatorul Istanbulului: Teroriştii de la Izmir aveau arme AK-47 şi grenade

Atacatorii de la Izmir erau înarmaţi cu puşti AK-47, lansatoare de rachete de semnalizare şi grenade, a declarat guvernatorul Errol Ayyildiz, care a precizat că, potrivit informaţiilor de până acum, teroriştii ar avea legătură cu PKK, relatează CNN Turk.

05 ian. 2017, 18:57
Guvernatorul Istanbulului: Teroriştii de la Izmir aveau arme AK-47 şi grenade

Poliţiştii au descoperit o maşină cu explozibili la 30 de metri de locul unde un alt vehicul capcană a explodat, în parcarea unui tribunal din Izmir. Maşina a fost detonată controlat de genişti.

Cel puţin doi oameni, un poliţist şi un angajat al tribunalului, au murit, iar 11 oameni, printre care doi ofiţeri de poliţie, au fost răniţi în atac, relatează DHA.

Poliţistul ucis i-a observat pe terorişti înainte de atac, potrivit guvernatorului din Izmir. Doi atacatori au fost omorâţi după deflagraţie, într-un schimb de focuri de armă cu forţele de ordine, iar un al treilea este căutat. Suspectul poartă o haină neagră, căciulă albă şi are 1,65 – 1.70 metri înălţime. Potrivit unor informaţii apărute pe reţelele de socializare, ar fi vorba de o femeie.

Explozia ar fi fost o diversiune de la un atac ce urma să aibă loc în tribunal, scrie cotidianul Hurriyet, precizând că în zonă ar fi fost găsit un pachet suspect. Potrivit presei locale, deflagraţia ar fi fost produsă de o maşină capcană şi ar fi avariat mai multe vehicule. Parcarea unde a avut loc explozia este rezervată pentru procurori şi judecători, scrie CNN Turk.

Citeşte şi Teroriştii de la Izmir plănuiau să comită un atentat de mari proporţii

Atacul este al doilea din Turcia în primele cinci zile ale anului 2017, scrie Hurriyet. Un bărbat înarmat a deschis focul în noaptea de Anul Nou într-un club din Istanbul, omorând 39 de oameni. Statul Islamic a revendicat masacrul, al cărui autor nu a fost prins deocamdată.

În decembrie 2016, două bombe au explodat în faţa unui stadion din centrul Istanbulului, omorând 44 de persoane. Atacul a fost revendicat de o aripă a PKK.

Izmir un oraş cu peste două milioane de locuitori, este al treilea ca mărime din ţară.