Guvernul a adoptat prin Ordonanţă de Urgenţă procedura achiziţiilor publice. Va si mai simplă şi mai rapidă

Publicat: Joi, 09 Iulie 2020 21:52 // Actualizat: Joi, 09 Iulie 2020 22:04 // Sursa: romaniatv.net

Şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, a declarat joi că Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care sunt simplificate procedurile de achiziţii publice.

"Un alt act normativ adoptat în şedinţa de guvern din această seară este o ordonanţă de urgenţă în domeniul achiziţiilor publice. Aceasta a fost adoptată în prima lectură în şedinţa de guvern anterioară, ca urmare a declarării neconstituţionale a Ordonanţei 23/2020 în privinţa unor aspecte legate de funcţionarea unor instanţe chemate să judece contestaţii la proceduri de achiziţii publice.

Citeşte şi Ambulanţierii se pregătesc de protest: Guvernul a contestat la CCR legea prin care li se acordă stimulente

Ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale, noua ordonanţă de urgenţă în domeniul achiziţiilor publice pune în acord textul actului normativ cu decizia CCR şi, în acelaşi timp, adoptă soluţiile pentru accelerarea şi simplificarea procedurilor de achiziţii publice. Au fost stabilite termene fixe de evaluare a ofertelor detaliate pe diverse tipuri de proceduri, a fost redus timpul controlului ex ante prin digitalizarea acestui control şi, de asemenea, prin aplicarea unui mecanism informatic pentru proceduri simplificate în evaluarea ofertelor", a spus Ionel Dancă la Palatul Victoria, după şedinţa de guvern.

El a adăugat că acest act normativ este extrem de important în vederea simplificării procedurilor de achiziţii publice.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
achiziţii publice Curtea Constituţională sedinta de guvern
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8358
RON
15 Aug
noapte 19 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H