Guvernul a alocat peste 560 de milioane lei pentru profesori. Vezi câţi bani se dau pentru fiecare judeţ

Veste bună pentru profesori. Cadrele didactice care au dat statul în judecată pentru tăierile salariale din 2010 îşi primesc banii. Guvernul a alocat suma de 560 milioane de lei pentru a plăti drepturile salariale ale profesorilor.

06 aug. 2015, 08:50

Guvernul condus de premierul Emil Boc a decis în anul 2010 să taie salariile profesorilor cu 25%, în timp ce oamenii de casă ai Partidului Democrat Liberal puşi şefii peste instituţiile statului împărţeau banii publici după bunul plac. Profesorii au decis să dea statul în judecată pentru a-şi recupera drepturile salariale prevăzute de lege. Acum, Guvernul Ponta este nevoit să plătească drepturile salariale ale profesorilor, dar şi onorariile avocaţilor.

Atfel, Guvernul a alocat peste 560 de milioane lei pentru plata drepturilor salariale câștigate de cadrele didactice în instanță. Potrivit Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, de aceşti bani ar urma să beneficieze circa 270.000 de angajaţi în educaţie. Fiecare angajat ar urma să primească în medie 2.000 de lei.

„Aceşti bani merg prin consiliile locale a unităţilor şcolare. În momentul în care Consiliul Local se întruneşte să adopte hotărârea de rectificre bugetara la nivel local şi daca Consiliul Local se mişcă repede şi săptămâna viitoare pot primi banii profesorii pe sentinţe”, a spus pentru România TV Liviu Pop, ministrul delegat pentru Dialog Social.

Vezi şi: Noua Lege a Salarizării aduce CREŞTERI COLOSALE în ÎNVĂŢĂMÂNT. Vezi cât va ajunge să câştige un profesor