Guvernul a aprobat exproprieri în Mureş pentru autostrada Braşov-Târgu Mureş-Cluj-Oradea

Guvernul a aprobat, miercuri, printr-o Hotărâre, declanșarea procedurilor de expropriere pentru Secțiunea 1 C din Autostrada Brașov-Târgu Mureș-Cluj-Oradea și fondurile necesare pentru plata despăgubirilor pentru imobilele proprietate privată situate pe coridorul de expropriere al acestei lucrări de utilitate publică.

09 sept. 2015, 10:54
Guvernul a aprobat exproprieri în Mureş pentru autostrada Braşov-Târgu Mureş-Cluj-Oradea

Prin actul normativ aprobat astăzi se asigură suma de 39,540 milioane de lei, destinată despăgubirilor celor 801 imobilele proprietate privată care urmează să fie supuse procedurii de expropriere, cu o suprafață totală de 2.133.401 metri pătrați.

Suma necesară despăgubirilor a rezultat dintr-un raport de evaluare întocmit de către un expert autorizat de Asociația Națională a Evaluatorilor Autorizați din România și este asigurată de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor.

De asemenea, prin Hotărâre se aprobă coridorul de expropriere pentru Secțiunea 1C a Autostradăzii Brașov-Târgu-Mureș-Cluj-Oradea, subsecțiunea Ogra-Târgu Mureș pe teritoriul localităților Cristești, Gheorghe Doja, Ogra, Sânpaul, Ungheni și Târgu Mureș, din județul Mureș, precum și lista proprietarilor/deținătorilor ce rezultă din evidențele acestor unități administrativ-teritoriale.

Autostrada Brașov-Târgu Mureș-Cluj-Oradea, corelată cu Autostrada București-Brașov, va asigura legătura directă între România, centrul și vestul Europei.