Guvernul a aprobat un împrumut de 100 de milioane de euro pentru construirea şi reabilitarea a 55 de şcoli

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat joi într-o conferință de presă că Guvernul a aprobat un împrumut de 100 de milioane de euro pentru reabilitarea și construirea a 55 de școli.

19 aug. 2021, 18:19
Guvernul a aprobat un împrumut de 100 de milioane de euro pentru construirea şi reabilitarea a 55 de şcoli

Ministrul Educației

, Sorin Cîmpeanu, a anunțat joi în cadrul unei conferințe de presă că 55 de școli vor fi construite și reabilitate în urma aprobării împrumutului de către Guvern a 100 de milioane de euro pentru reabilitarea și construirea a 55 de școli, ca parte a Acordului de împrumut cu Banca Internaţională de Reconstrucţie şi Dezvoltare.

„Proiectul de lege a vizat ratificarea Acordului de împrumut cu Banca Internaţională de Reconstrucţie şi Dezvoltare în valoare de 100 de milioane de euro pentru construcţia în cea mai mare parte, 90%, dar şi reabilitare, a unui număr de cel puţin 55 de şcoli în România. A fost un proiect de lege iniţiat în parteneriat, evident, de către Ministerul Finanţelor şi Ministerul Educaţiei”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației: „Nu vor fi niciun fel de restricții pentru elevii nevaccinați

Ministrul Educației

 a afirmat în cadrul conferinței de presă de la Palatul Victoria că elevii și cadrele didactice nevaccinate nu vor avea parte de restricții.

„Nu vor fi restricții pentru cei nevaccinați, niciun fel de restricții, însă vor fi avantaje pentru cei vaccinați. Toate ipotezele nu dezavantajează persoanele nevaccinate, indiferent că vorbim de elevi sau de cadre didactice, dar în mod firesc cei vaccinați vom vedea ce avantaje au cei vaccinați în aceste scenarii”, a precizat Cîmpeanu.

Premierul României va convoca, mâine la Guvern, o discuție la care vor participa ministrul Sănătății și ministrul Educației, reprezentantul Comitetului Național pentru Situații de Urgență, reprezentantul Comitetului Național pentru Vaccinare, reprezentantul INSP și un reprezentant al Administrației Prezidențiale, unde vor fi discutate toate ipotezele de lucru.

Cîmpeanu a anunțat că exită propuneri de creștere a pragului ratei de infectare până la care școlile să rămână deschise, față de cele de anul trecut, când au existat praguri de 1%, 3% și 6%, în funcție de diferite scenarii.

„Până acum, știți foarte bine că erau scenariile deja cunoscute, școlile rămâneau deschise până când localitatea atingea pragul de 1 la mie rată de infectare. Există propunerea de ridicarea acestui nivel până la care școlile rămân în totalitate deschise. Atunci cand se va depăși acest prag vom vedea ce măsuri trebuie luate”, a adăugat Cîmpeanu, referindu-se la pragul de la care nu se va putea merge la școală fizic, prag al ratei de infectare ce urmează să fie stabilit vineri într-o întâlnire la guvern la care vor participa și Raed Arafat, INSP și colonelul Valeriu Gheorghiță.