Guvernul a negociat cu FMI noi taxe pe veniturile românilor. Vezi care sunt acestea VIDEO

Prin scrisoarea de intenţie pe care Executivul o va trimite Fondului Monetar Internaţional, guvernul Ponta se angajează să introducă o serie de noi biruri asupra românilor cu venituri mari. În schimb, va creşte venitul minim garantat, informează România TV.

02 aug. 2013, 07:02
Guvernul a negociat cu FMI noi taxe pe veniturile românilor. Vezi care sunt acestea VIDEO

România TV a intrat în posesia scrisorii de intenţie semnate de România cu FMI. Documentul prevede introducerea unor noi taxe, cu data de 1 ianuarie 2014, dar şi o serie de noi facilităţi pentru românii cu venituri mici.

Astfel, cei care au venituri din chirii vor plăti contribuţii la sănătate şi pensii din aceste câştiguri de la 1 ianuarie 2014. Mai mult, nevestele sau copiii majori ai oamenilor cu venituri mari, care nu lucrează, vor aduce costuri suplimentare pentru cei care îi întreţin. Mai exact, cel care aduce banii în casă va plăti pentru aceştia contribuţii la pensii şi sănătate.

De asemenea, va fi modificată modalitatea de impozitare a proprietăţii. Aceasta va varia în funcţie de scopul de folosinţă şi nu de statutul legal al proprietarului.

Cu banii astfel obţinuţi, Guvernul vrea să acorde un ajutor suplimentar, începând cu luna septembrie, pentru familiile cele mai sărace care se încălzesc cu electricitate, iar din 2014 vor creşte venitul minim garantat şi nivelul alocaţiilor familiale, anchetele pentru obţinerea acestora urmând să fie, de asemenea, simplificate.