Guvernul, acuzat că foloseşte pandemia drept pretext. Ţara în care 100.000 de oameni au fost arestaţi fiindcă au încălcat restricţiile

Peste 105.000 de persoane au fost arestate în Zimbabwe de la începutul lunii martie pentru încălcarea măsurilor menite să prevină răspândirea epidemiei de COVID-19, a anunțat poliția din statul african.

20 iul. 2020, 13:03
Guvernul, acuzat că foloseşte pandemia drept pretext. Ţara în care 100.000 de oameni au fost arestaţi fiindcă au încălcat restricţiile

În jur de 1.000 de oameni au fost arestați în doar ultimele zile pentru „călătorit non-esențial” sau pentru că nu au purtat o mască, a adăugat poliția. Restricțiile au fost ușor relaxate în țara care a înregistrat peste 1.500 de infecții confirmate.

Criticii acuză guvernul că folosesc pandemia drept pretext pentru a aresta activiști și membri ai opoziției, lucru negat de autorități.

Citeşte şi Un medicament experimental a oprit agravarea simptomelor COVID-19 în 79% din cazuri

Poliția a anunțat că intenționează să își intensifice eforturile de a asigura respectarea restricțiilor întrucât oamenii au devenit delăsători, afirmând că s-au descoperit localuri ilegale și că oamenii organizează concursuri de băut bere în curțile proprii.

Între timp în Africa de Sud poliția a deschis anchete împotriva a peste 230.000 de persoane acuzate de încălcarea măsurilor de carantină, potrivit unor statistici oficiale publicate în luna mai.

Africa de Sud a înregistrat până în prezent peste 320.000 de infecții și mai mult de 4.600 de decese din cauza pandemiei de COVID-19, cele mai mari numere din Africa.