Guvernul alocă fonduri pentru bănci de sânge şi utilizarea terapeutică a ţesuturilor şi celulelor umane

Publicat: Miercuri, 20 Aprilie 2016 13:35 // Actualizat: Miercuri, 20 Aprilie 2016 13:35 // Sursa: romaniatv.net

Guvernul vine în sprijinul pacienților potențial beneficiari de transplant, prin alocarea sumei de 30,1 milioane lei, pentru anii 2016-2017, în scopul îndeplinirii obiectivelor restante din cadrul unui proiect cu finanțare PHARE privind băncile de sânge - unitățile de transfuzie – din spitale și utilizarea terapeutică a țesuturilor și celulelor umane.

Fondurile sunt destinate preponderent finalizării unor lucrări de construcții, dotări cu echipamente și servicii de auditare a achiziției pentru cele patru bănci de țesuturi și celule umane din București, Iași, Târgu Mureș și Timișoara. Sumele alocate sunt destinate contractării și implementării componentelor necontractate din cadrul proiectului.

Banii vor fi alocați din bugetul aprobat Ministerului Sănătății, prin virări de credite bugetare de la celelalte tipuri de cheltuieli din cadrul aceluiași capitol, astfel: pe anul 2016 vor fi alocați 25,3 milioane lei și 4,7 milioane lei pentru 2017.

Prin finalizarea acestui proiect se asigură o creștere a calității asistenței medicale de specialitate și a unor soluții terapeutice moderne, pentru îmbunătățirea stării de sănătate a populației, care nu va mai fi nevoită să se adreseze unor bănci de țesuturi și clinici specializate din alte țări.

De asemenea, va crește număr de intervenţii pentru transplantul de organe, ţesuturi şi celule, destinat pacienţilor aflaţi pe listele de aşteptare și vor scădea cheltuielile cu tratarea unor boli cronice care își găsesc rezolvarea prin transplant.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
20 apr 13:51
...restante din cadrul unui proiect cu finanțare PHARE privind băncile de Citește mai departe… Citeste mai departe: Guvernul alocă fonduri pentru bănci de sânge şi utilizarea...
20 apr 13:48
... Guvernul vine în sprijinul pacienților potențial beneficiari de transplant, prin...
20 apr 13:48
...în scopul îndeplinirii obiectivelor restante din cadrul unui proiect cu finanțare PHARE privind băncile de Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.8024
RON
25 Feb
noapte 1 °
zi 15 °
Ultimele joburi adaugate
24 H