Guvernul Cioloş intră în fondul de rezervă. Banii sunt folosiţi pentru finanţarea unui minister

Noul minister pentru Consultări Publice şi Dialog Civic, înfiinţat de premierul Dacian Cioloş, va fi finanţat din fondul naţional de rezervă.

20 nov. 2015, 06:51
Guvernul Cioloş intră în fondul de rezervă. Banii sunt folosiţi pentru finanţarea unui minister

Ministerul pentru Consultări Publice şi Dialog Civic va fi finanţat cu banii folosiţi de stat pentru situaţii de maximă urgenţă, calamităţi sau tragedii, aşa cum a fost cazul Colectiv. Potrivit România TV, ministerul se va ocupa doar de consultări cu membrii societăţii civile, dar lefurile angajaţilor nu sunt de neglijat.

Citeşte şi Noi măsuri de reorganizare a administraţiei centrale, adoptate de Guvern. Atribuţiile vicepremierilor, decise de Cioloş

Instituția nu a existat până acum și nici sumele prevăzute pentru salarii. Înfiinţarea s-a aprobat prin ordonanță de urgență. Funcţionarea noului minister va trebui bugetată în banii pentru anul 2016, însă până atunci salariile vor fi plătite din fondul de rezervă.

Ministerul pentru Consultare Publică și Dialog Civic va fi înființat și va funcționa ca organ de specialitate al administrației publice centrale, în scopul constituirii și promovării unui cadru riguros de consultări publice cu societatea civilă„, se arată în Ordonanţa de Urgenţă adoptată joi de Guvern. „Finanțarea noului minister se va face de la bugetul de stat, ministrul având calitatea de ordonator principal de credite. Pentru anul 2015, finanțarea Ministerului pentru Consultare Publică se asigură din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului. Personalul din cadrul noului minister va fi salarizat la nivelul celui din Secretariatul General al Guvernului„, mai este specificat în Ordonanţă


loading...
Partenerii noștri