Guvernul Cîțu crește alocațiile și pensiile în 2021 cu mult sub promisiuni

Guvernul s-a reunit astăzi în cadrul unei ședințe. Conform unui comunicat al Guvernului, principala temă a fost proiectul de ordonanţă de urgenţă privind stabilirea unor măsuri la nivelul administraţiei publice centrale.

28 dec. 2020, 20:07
Guvernul Cîțu crește alocațiile și pensiile în 2021 cu mult sub promisiuni

Guvernul Cîțu crește alocațiile și pensiile în 2021. Conform surselor Antena3, Guvernul Cîțu a decis creșterea alocațiilor în 2021 cu doar 20%, în loc de 40% cât anunțase fostul Ministru al Muncii din Guvernul Orban. Mai exact alocațiile ar urma să crească de la 1 ianuarie cu 10% și alte 10 procente în august 2021.

Citește și: Veniturile bugetarilor, îngheţate prin OUG. Se plafonează voucherele, sporurile, indemnizaţiile de hrană

De asemenea, punctul de pensie va crește cu 8 la sută, dar din luna septembrie. Majorarea de salarii promisă profesorilor va fi amânată, probabil până în decembrie 2021, conform surselor Digi24.ro.

Premierul Florin Cîţu a declarat luni, după şedinţa de Guvern, că bugetul de stat pe 2021 va fi construit pe un deficit bugetar ”în jur de 7% din PIB”, ceea ce, în opinia sa, nu va pune frână economiei României.

”Trebuie să clarificăm, pentru bugetul de anul viitor, ce măsuri rămân şi cum se vor prelungi. Trebuie să vă spun că pentru bugetul pentru anul viitor rămânem la ceea ce am spus şi până acum: adepţii unei consolidări fiscale, ceea ce înseamnă că vom construi un buget cu care vom veni în Parlamentul României cu un deficit bugetar în jur de 7% din PIB, ceea ce arată pe de o parte angajamentul nostru ferm pentru consolidarea fiscală, în acelaşi tmp este un deficit bugetar care în contextul economic actual nu pune o frână economiei.”, a anunțat premierul Cîțu luni.

Guvernul Cîțu crește alocațiile și pensiile în 2021. Premierul Florin Cîțu a mai anunțat, luni seara, că salariul minim va crește puțin peste rata inflației, respectiv cu 3,1% pentru anul viitor. Rata inflației în acest moment este estimată sub 2%, în jur de 1,8%, salariul minim crește cu 3,1% pentru anul viitor”, a afirmat premierul.

„Știți foarte bine că economia României trece printr-o criză economică alături de toate economiile lumii. Antreprenorii, care au dus greul anul trecut și au susținut economia în această perioadă de criză au venit cu propunerea de a menține salariul minim. Pe de altă parte, sindicatele au venit cu o propunere de a crește salariul minim cu peste 7%. Eu spun că am găsit o formulă de compromis pentru toată lumea” , a precizat premierul.