Guvernul Cîţu creşte salariul minim pe economie înainte de moţiunea de cenzură. Anunţul de ultimă oră făcut de ministrul Muncii

Ministrul Muncii a anunţat că Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de luni, 4 octombrie, majorarea salariului minim pe economie şi compensarea facturilor la energie, pentru ca aceste probleme să nu rămână nerezolvate dacă moţiunea de cenzură va fi votată în Parlament.

30 sept. 2021, 15:48
Guvernul Cîţu creşte salariul minim pe economie înainte de moţiunea de cenzură. Anunţul de ultimă oră făcut de ministrul Muncii
Guvernul Cîţu creşte salariul minim pe economie înainte de moţiunea de cenzură

Guvernul Cîţu creşte salariul minim pe economie înainte de moţiunea de cenzură. Anunţul a fost făcut joi, 30 septembrie, chiar de ministrul Muncii.

Guvernul Cîţu creşte salariul minim pe economie înainte de moţiunea de cenzură

„Luni vom avea Consiliul Naţional Tripartit, cu premierul, şi vom rediscuta varianta propusă împreună cu prim-ministrul de a majora cu 10% salariul minim şi cel mai probabil în şedinţa de Guvern tot de luni va fi aprobată hotărârea de Guvern. Aceasta pentru că unii se joacă de-a moţiunea şi nu putem risca un eventual vot negativ, să rămână în aer această problemă importantă, cum este majorarea salariului minim în România”, a spus Raluca Turcan, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Ludovic Orban pune tunurile pe Cîţu înaintea moţiunii: Criza politică provocată cu acordul lui Iohannis a aruncat țara în aer. Cîțu, un pion care poate fi sacrificat

Măsura ar urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2022.

„Am discutat cu angajatorii să îşi pregătească planurile de afaceri. Sper ca această măsură să ducă la stoparea exodului de forţă de muncă şi la îmbunătăţirea nivelului de trai”, a mai precizat ministrul Muncii.

De asemenea, în şedinţa de luni va fi adoptată şi ordonanţa de urgenţă prin care vor fi compensate facturile la energie şi gaze pentru consumatorii casnici. Potrivit Ministerului Energiei, vor fi compensate facturile pentru aproximativ 13 milioane de români.

„Marţi vor fi publicate normele metodologice pentru aplicarea Legii consumatorului vulnerabil. Acolo a crescut nivelul de venituri pentru posibili beneficiari la 1.386 lei pe membru de familie şi 2.053 lei pe persoană singură şi cei care se încadrează în acest plafon vor putea beneficia de subvenţionarea facturilor la energie şi de un supliment pe toată perioada anului, care se compensează din costul facturilor”, a mai spus Raluca Turcan.

Moţiunea de cenzură a PSD a fost citită, joi, în plenul reunit, în lipsa lui Cîţu care a mers la deschiderea Pasajul Mogoşoaia. Moţiunea va fi dezbătută şi votată marţi,  5 octombrie. USR şi AUR au anunţat că o vot vota.

Marcel Ciolacu le-a cerut parlamentarilor PSD să evite adunările publice cu multe persoane şi evenimentele care pot fi amânate pentru a nu se îmbolnăvi de COVID-19, în contextul în care marţi trebuie să fie prezenţi în Parlament pentru a vota moţiunea de cenzură.

Citeşte şi Ionuţ Moşteanu, purtător de cuvânt al USR-PLUS: „Până acum sunt 280 de voturi pentru moţiune”