Guvernul discută în şedinţa de miercuri organizarea, funcţionarea şi atribuţiile Cancelariei Prim-Ministrului şi a SGG

Guvernul ar putea aproba, miercuri în şedinţă, două proiecte de hotărâre privind atribuţiile, organizarea şi funcţionarea Cancelariei Prim-Ministrului şi a Secretariatului General al Guvernului, precum şi un act normativ privind alocarea de bani din Fondul de intervenţie al Guvernului pentru unele unităţi administrativ-teritoriale afectate de inundaţii.

06 iul. 2016, 05:49
Guvernul discută în şedinţa de miercuri organizarea, funcţionarea şi atribuţiile Cancelariei Prim-Ministrului şi a SGG

În şedinţa de guvern de miercuri, miniştrii ar putea discuta un proiect de lege privind cooperarea internaţională pentru dezvoltare şi asistenţă.

La capitolul Proiecte de hotărâre, Guvernul ar putea discuta şi aproba trei astfel de acte normative privind organizarea, funcţionarea şi atribuţiile Secretariatului General al Guvernului, atribuţiile, organizarea şi funcţionarea Cancelariei Prim- Ministrului şi înfiinţarea, organizarea, funcţionarea şi atribuţiile Departamentului CENTENAR.

Pe agenda Guvernului se află pentru a fi discutat şi aprobat un proicet de hotărâre privind aprobarea programului de interes naţional ”Creşterea calităţii vieţii persoanelor vârstnice din căminele pentru persoane vârstnice”, precum şi unul privind acordarea unui ajutor financiar în vederea stimulării achiziţionării de calculatoare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1294/2004, scrie News.

Miniştrii ar putea adopta, de asemenea, un proiect de hotărâre privind înscrierea imobilului ”Crucea comemorativă a eroilor români din Primul Război mondial” de pe Masivul Caraiman în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, pentru darea acestuia în administrarea Ministerului Apărării Naţionale.

Membrii Cabinetului Cioloş au pe agendă un proiect de hotărâre pentru modificarea HG privind stabilirea condiţiilor pentru punerea la dispoziţie pe piaţă a aparatelor de cântărit cu funcţionare neautomată şi un altul privind stabilirea condiţiilor pentru punerea la dispoziţie pe piaţă a mijloacelor de măsurare.

Tot în şedinţa de miercuri, ar putea fi aprobat un act normativ privind actualizarea valorii de inventar a unui imobil aflat în domeniul public al statului, precum şi transmiterea acestuia din administrarea Curţii de Conturi, în administrarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Un alt proiect de hotărâre pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr.544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr.123/2002, ar putea fi, de asemenea, aprobat în şedinţa Executivului.

Totodată, Guvernul ar putea aproba alocarea unei sume din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2016, pentru unele unităţi administrativ-teritoriale afectate de calamităţi naturale produse de inundaţii.