Guvernul Facebook. Noul executiv se formează pe reţelele de socializare. Vezi lista

Imediat după anunţul făcut de Victor Ponta că îşi depune mandatul de premier pe internet a început să circule un document în care se încearcă promovarea oamenilor competenţi în funcţii cheie ale statului. Lista este cunoscută de  "Guvernul Facebook".

04 nov. 2015, 12:21
Guvernul Facebook. Noul executiv se formează pe reţelele de socializare. Vezi lista

Demisia lui Victor Ponta din funcţia de premier a prins nepregătită clasa politică, partidele fiind încă bulversate de situaţia ivită miercuri. Liberalii oscilează între a cere alegeri anticipate şi un guvern de tehnocraţi, PSD nu s-a hotărât în privinţa unui înlocuitor al lui Ponta, dar societatea civilă s-a mişcat deja, iar pe internet circulă deja o listă cu persoane în funcţii cheie de stat.

Citeşte şi Victor Ponta îi propune lui Klaus Iohannis: Mircea Duşa, premier interimar

Este aşa-numitul Guvern Facebook, din care fac parte Ana Blandiana, propusă pentru funcţia de ministrul al Culturii sau Ana Pascu, fostă scrimeră, vicepreşedinte al Federaţiei Internaţionale de Scrimă şi mama basistului trupei Goodbye to Gravity, Alex Pascu, internat în spital după incendiul de la Colectiv. Ea este propusă pentru funcţia de ministru al sporturilor.

Printre propunerile utilizatorilor mai figurează Moise Guran, la economie sau Răzvan Pascu la turism. Pentru funcţia de premier părerile sunt împărţite. Cătălin Predoiu este catalogat ca făcând parte din „sistem”, un utilizator opinând: „Nu sunt de acord, se trage din aceeaşi mizerie politică”.

Pentru funcția de premier este propus și Lucian Mândruță, dar nu este susțin de oameni. Potrivit unui mesaj, „mi se pare că apelează prea des la manipulare pentru a-și face punctul de vedere auzit și înțeles”.

Click aici pentru a vedea lista numelor propuse pentru Guvernul Facebook