Guvernul Grindeanu îi oferă astăzi cetăţeania română lui Javier Guminde Humet, de la CSM Bucureşti

Handbalistul spaniol Javier Guminde Humet, de la CSM Bucureşti, ar urma să primească, joi, cetăţenia română, proiectul de hotărâre în acest sens aflându-se pe agenda Guvernului.

16 mart. 2017, 11:19
Guvernul Grindeanu îi oferă astăzi cetăţeania română lui Javier Guminde Humet, de la CSM Bucureşti

Javier Humet (27 de ani) a jucat pentru prima dată în România în sezonul 2012-2013, la HCM Constanţa, iar după un an petrecut în Franţa, la US Ivry Handball, a revenit la HCM. Din 2015, el este componentul echipei CSM Bucureşti.

De asemenea, în luna decembrie 2016 el a fost convocat pentru prima dată la naţionala României pentru un stagiu de pregătire la Barcelona, oraşul său natal, unde reprezentativa antrenată de compatriotul lui, Xavi Pascual, a disputat şi un meci amical cu Qatar.

Interul dreapta de la CSM Bucureşti a evoluat astfel pentru prima dată dată pentru echipa României, însă doar într-un meci de verificare.

”Procedurile pentru naturalizarea lui Humet sunt înaintate. Practic, aşteptăm o Hotărâre de Guvern pe această temă. Dar, prin convocarea lui încercăm să anticipăm acest lucru, sunt etape de pregătire normale şi nu vrem să le ratăm. La fel a fost şi cu portarul Iulia Dumanska, a luat parte la câteva acţiuni înainte de a primi cetăţenia”, declara, pentru News.ro, la acea vreme, preşedintele FR Handbal, Alexandru Dedu.

 

viewscnt