Guvernul îşi asumă răspunderea pe 3 legi: prorogarea unor termene în justiţie, abrogarea OUG 51 şi Legea privind plafoanele bugetare

Publicat: Luni, 09 Decembrie 2019 12:02 // Actualizat: Luni, 09 Decembrie 2019 13:39 // Sursa: romaniatv.net

Guvernul sesizează marți Parlamentul pentru asumarea răspunderii pe prorogarea unor termene în justiţie, abrogarea OUG 51/2019 privind transportul public, pentru reintroducerea transportului elevilor în sistemul de servicii publice şi Legea privind plafoanele bugetare, necesare pentru aprobarea bugetului pe 2020. Anunţul a fost făcut de vicepremierul Raluca Turcan. 

"PNL a decis în şedinţa Biroului Executiv ca marţi să sesizeze Parlamentul cu privire la angajarea răspunderii pe trei proiecte de lege: legile justiţiei, partea referitoare la prorogarea pensionării anticipate a magistraţilor, creşterea numărului judecătorilor în completele inferioare de la doi la trei şi partea legată de vechimea pentru accederea în Institutul Naţional al Magistraturii. De asemenea, va mai fi abrogarea Ordonanţei 51, cea legată de scoaterea transportului şcolar din sfera serviciilor de interes public, în felul acesta Guvernul rezolvând prima parte din transportului gratuit al elevilor şi anume includerea transportului şcolar ca şi serviciu public. (...) A treia lege pe care Guvenul sesizează Parlamentul pe asumarea răspunderii este cea legată de plafoanele bugetare, astfel încât până la finalul anului să putem veni în cadrul legal cu bugetul de stat pe anul 2020", a anunţat Raluca Turcan.

Ea a cerut PSD să nu obstrucţioneze în Parlament procedura de angajare a răspunderii.

"Cerem PSD să nu obstrucţioneze în Parlament procedura de asumare a răspunderii, pentru că ştim foarte bine că PSD îşi propune să joace la ruleta rusească destinul românilor şi este inclusiv capabil să amâne bugetul pentru anul 2020, în condiţiile în care este pentru prima dată, de după guvernarea PSD, când, în sfârşit, avem un buget prezentat în timp util, astfel încât autorităţile locale de la 1 ianuarie să poată să vină cu bugetele locale şi să dăm drumul la dezvoltarea ţării. Este foarte important ca România să nu mai rămână blocată", a menţionat Turcan.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7788
RON
21 Jan
noapte -4 °
zi 6 °
Ultimele joburi adaugate
24 H