Guvernul înfiinţează Direcţia generală de programare economică în cadrul Comisiei de Prognoză

În cadrul Comisiei Naționale de Prognoză (CNP) va fi înființată Direcția generală de programare economică, care va realiza analize de impact și de fundamentare a orientărilor strategice și politicilor publice ale României, potrivit unei ordonanțe adoptate astăzi de Guvern.

30 aug. 2017, 15:56
Guvernul înfiinţează Direcţia generală de programare economică în cadrul Comisiei de Prognoză

Măsura a fost anunţată în programul de guvernare.  Guvernul înfiinţează un consiliu care să verifice dacă proiectele legislative sunt în acord cu programul de guvernare

Prin ordonanța adoptată se completează obiectivele Comisiei Naționale de Prognoză cu acela de a fundamenta orientările strategice de dezvoltare şi măsurile de politică economică proiectate de Guvern, în concordanţă cu Programul de Guvernare.

Ministerul Finanţelor a realizat un proiect de act normativ prin care urmează să se înfiinţeze, în cadrul Comisiei Naţionale de Prognoză (CNP), o direcţie generală de programare economică, anunţată în programul de guvernare al actualului guvern şi care va fundamenta orientările strategice de dezvoltare ale României, şi un consiliu interministerial de programare economică, cu 11 membri, care va da avize cu privire la încadrarea proiectelor legislative în prevederile programului de guvernare.

„Înfiinţarea Directiei de Programare Economică CPE în cadrul Comisiei Naţionale de Prognoză, organism care va fundamenta orientările strategice de dezvoltare ale României. (Impact bugetar: 12 milioane lei pentru perioada 2017-2020)”, menţiona programul de guvernare.