Guvernul înfiinţează în străinătate 20 de birouri turistice de promovare a României. Fiecare va avea câte doi ataşaţi

Birourile de promovare externă a României vor fi redeschise. Executivul a adoptat, la propunerea ministrului Turismului, Bogdan Trif, o hotărâre de guvern privind modificarea HG 24/2017, privind funcţionarea Ministerului Turismului, care prevede, printre altele, înfiinţarea birourilor de promovare externă a României. Noul proiect de act normativ prevede înfiinţarea a 20 de reprezentanţe externe în cele mai importante pieţe pentru turismul românesc.

13 sept. 2018, 13:48
Guvernul înfiinţează în străinătate 20 de birouri turistice de promovare a României. Fiecare va avea câte doi ataşaţi

Totodată, spre deosebire de vechea formulă, fiecare birou extern va avea câte doi angajaţi, ataşaţi în turism. Noua măsură intensifică eforturile de promovare a României ca destinaţie turistică majoră pe plan internaţional. Astfel, proiectul prevede un număr de 40 de ataşaţi în turism care vor lucra în străinătate„, a informat joi Ministerul Turismului.

Rolul reprezentanţelor externe va fi acela de a stimula fluxul turiştilor străini către România, de a facilita şi de a crea noi colaborări pentru operatorii din turism, de a ţine legătura cu turoperatorii străini, de a promova destinaţia în rândul specialiştilor şi al turiştilor prin intermediul activităţilor derulate.

Decizia fostului ministru de a închide pur şi simplu birourile din cauza incapacităţii de a le gestiona în mod eficient a fost profund greşită şi este reparată acum prin acest act normativ. De la preluarea mandatului, am luat mai multe măsuri pentru a accelera numirea ataşaţilor în turism şi de a limita, astfel, perioada în care România nu beneficiază de contact direct cu pieţele prioritare pentru dezvoltarea turismului. Decizia de a întrerupe brusc activitatea de promovare externă a produs prejudicii turismului românesc pe care nu le mai puteam tolera„, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Hotărârea de guvern adoptată în şedinţa din 13 septembrie prevede şi înfiinţarea a cinci noi reprezentanţe teritoriale interne, la Bucureşti, Suceava, Harghita, Sibiu, Bistriţa-Năsăud.

În prezent, în cadrul Serviciului Turism Intern funcţionează 12 reprezentanţe teritoriale. Odată cu înfiinţarea celor cinci reprezentanţe noi, vor fi acoperite în mod eficient toate regiunile turistice ale ţării, spun oficialii ministerului.