Guvernul Italiei vrea să încurajeze natalitatea. Ce măsuri propune

Guvernul populist şi de extremă dreapta italian vrea să încurajeze natalitatea, oferind un teren agricol familiilor care vor avea al treilea copil în perioada 2019-2021.

31 oct. 2018, 12:03
Guvernul Italiei vrea să încurajeze natalitatea. Ce măsuri propune

Măsura – elaborată de Liga (extremă dreapta) şi inclusă în proiectul de buget pe 2019 – prevede să se ofere o concesiune, pe o perioadă de 20 de ani, asupra unui teren agricol public, familiilor care se lărgesc în perioada 2019-2021.

”Se spune că italienii fac puţini copii şi trebuie ca tendinţa să fie inversată”, a declarat presei ministrul Agriculturii Gian Marco Centinaio, care provine din Ligă, potrivit news.ro.

 ”Ministerul vrea să contribuie, favorizând zonele rurale, unde oamenii mai au copii”, a subliniat el.

Rata natalităţii în Italia este cea mai mică din Europa, iar Liga a făcut din ea calul său de bătaie, promiţând să relanseze economia pentru a le reda italienilor dorinţa de a face copii.

Ministrul Familiei, foarte catolicul Lorenzo Fontana, care provine şi el din Ligă, şi-a exprimat susţinerea faţă de această măsură, precizând că ea priveşte doar cuplurile căsătorite şi instalate în Italia de cel puţin zece ani, potrivit news.ro.

 Potrivit Coldiretti – principalul sindicat agricol din ţară – statul deţine o jumătate de milion de hectare de pământ cultivabil, a căror valoare totală este estimată la aproape zece miliarde de euro.

Însă, scrie Corriere della Sera, această valoare este teoretică, în contextul în care statul şi-a vândul deja cele mai bune terenuri. ”Cele rămase sunt în principal mărunţiş”.