Guvernul oferă salarii uriaşe românilor ca să revină în ţară. Câţi bani ar primi un român din Diaspora

Publicat: Joi, 17 Ianuarie 2019 09:18 // Actualizat: Joi, 17 Ianuarie 2019 09:18 // Sursa: romaniatv.net

Guvernul vrea să-i convingă pe românii plecați la muncă în străinătate să revină în țară, iar pentru asta le oferă pachete salariale atractive, prin organizarea unei burse a locurilor de muncă în Diaspora. Este anunțul făcut de Ministerul Muncii, iar oferta se adresează celor care muncesc în construcții. 

Salarii de 1.000 de euro și abonamente la clinici private, asta propune Executivul, mult prea puțin pentru salariile pe care muncitorii le primesc în afară, pe șantier.

700.000 de români sunt înregistrați ca lucrând în mod legal pe șantierele din afara țării, iar pentru a acoperi deficitul de forţă de muncă de la noi ar fi nevoie de cel puțin jumătate din ei. 

“Dacă comparăm nişte cifre. De pildă anul de vârf din construcţii, 2009, cu 2018. Dacă atunci aveam vreo 640-650 de mii de muncitori în piaţă, în momentul de faţă suntem la 360-370 de mii de muncitori. Aşadar, aproape jumătate”, spune Adriana Iftime, director general F.P.S.C, citat de digi24.ro.

"Ne vom deplasa, în primă fază, în Italia la Milano sau la Torino împreună cu sindicatele şi patronatele din construcţii şi vom pune oferte clare de locuri de muncă, zicem noi bine plătite, pentru muncitorii noştri de acolo cu scopul de a-i readuce în ţară”, a declarat Marius Budăi, ministrul Muncii.

Cei 1000 de euro oferiți de Gurvern reprezintă, în cele mai multe cazuri, jumătate din salariul pe care un muncitor în construcții îl primește peste hotare.

Prima bursă a locurilor de muncă va fi organizată în Italia. Apoi, autorităţile vor încerca să îi convingă şi pe românii din Spania şi Marea Britanie, mai notează sursa citată.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
diaspora Marius Budăi Ministrul Muncii salarii salarii constructii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
17 ian 18:58
Răspunde | Votează email 0 email
luceafarullumina
Aveti sute de mii de oameni care se fac ca lucreaza pentru stat chiar acolo in Romania. Aveti cel mai mare numar de bugetari comparativ cu populatia tarii. Dati-i afara de la stat si se vor duce singuri sa-si caute de lucru in economia privata inclusiv in constructii. Aveti cel mai mare numar de oameni in aparatul de stat: consilieri, parlamentari, ministri cu tot personalul din ministere,birocrati in toate structurile si companiile de stat, politisti, jandarmi, etc.Aveti o societate neeficienta cu o birocratie ultrastufoasa. Pe romanii din afara va fi foarte greu sa-i mituiti si sa-i convingeti sa se intoarca sa va slugareasca pe voi de la conducerea tarii care de cele mai multe ori ati dat dovada de o incompetenta crasa si de o coruptie nemiloasa. Cea mai mare nesimtire este la nivelul conducerii institutiilor de stat si la nivelul conducerii partidelor. Orlando de la finante mai bine te-ai apuca sa muncesti la constructii pentru ca nu vei convinge nicio tara din lume ca dupa 5 ani sa-i trimita pe romani inapoi sa munceasca pentru tine si gasca ta.
1
EUR
4.7564
RON
27 Mar
noapte 5 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H