Guvernul Orban a mai pierdut un vot la învestitură. Rareş Bogdan anunţă negocieri cu Pro România

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a confirmat duminică seară că un deputat ALDE nu vine luni la vot în Parlament pentru instalarea guvernului Ludovic Orban dar a estimat că sunt „șanse foarte bune" ca noul guvern să se instaleze la Palatul Victoria.

03 nov. 2019, 18:56
Guvernul Orban a mai pierdut un vot la învestitură. Rareş Bogdan anunţă negocieri cu Pro România

„Am facut mobilizarea, toti colegii sunt in asteptarea acestui moment. Vom avea o singură absenta, deputatul de Vaslui care nu va putea fi prezent deoarece a suferit o interventie chirugicala. Estimez ca maine sunt sanse foarte bune sa se produca învestirea guvernului Orban”, a zis Tăriceanu.

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a declarat duminică seară, la Antena 3, întrebat dacă Pro România o să voteze luni în Parlament guvernul Ludovic Orban, că „e o noapte lungă”.

„Haideti sa vedem. Ca e o noapte lunga si o dimineata lunga. In 2012 cand a cazut guvernul Ungureanu au fost doua voturi in plus, negocierile s-au dus pana cu 10 minute inainte sa se intre in sala. La fel a fost si la la motiunea de cenzura de acum”, a indicat Rareș Bogdan.

PNL lansează un scenariu inedit dacă pică Orban, Victor Ponta amenință cu excluderea parlamentarii Pro România care votează guvernul PNL, senatorul PSD Titus Corlățean invocă un blat Pro Romania – PNL și estimările din PSD sunt la limită.