Guvernul Orban dublează din greşeală pensiile speciale, iar acum se roagă de parlamentari să repare eroarea. Dezvăluiri bombă

Publicat: Joi, 12 Decembrie 2019 08:43 // Actualizat: Joi, 12 Decembrie 2019 08:43 // Sursa: romaniatv.net

Fostul ministru al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat la România TV că Guvernul Orban, prin abrogarea unei odonanțe de urgență dată de PSD în 2017, dă drumul la creșterea pensiilor speciale care ar ajunge să se dubleze. Decizia de abrogare a fost luată în comisia de muncă la recomandarea reprezentantului guvernului, adaugă Lia Olguța Vasilescu. Raportul comisiei este însă unul consultativ și trebuie adoptat mai întâi de parlamentari pentru a intra în vigoare.

"În 2017, PSD a dat OUG prin care plafona pensiile speciale, nu le mai lasa sa se actualizeze în raport de salariile celor aflaţi în plată, nu au mai crescut. Ieri (n.r - marţi), reprezentantul Guvenului a susţinut abrogarea acestei OUG, deci pensiile speciale se dublează.

Noi am calculat un impact de 9 miliarde in 2017 si raportat la lege salarizarii pentru ca se actualizeaza si cu cresteri, 16 miliarde lei. Prin abrogarea acestei OUG au dat drumul la pensiile speciale sa se majoreze. Azi (n.r. - miercuri) şi-au dat seama la guvern ce au făcut şi caută parlamentarii să îi roage să pice la plen raportul comisiei şi să nu treacă", a declarat Lia Olguţa Vasilescu, la România TV.

Fostul ministru al Muncii se referă la eliminarea pensiilor speciale ale senatorilor, deputaţilor şi funcţionarilor publici parlamentari, ale judecătorilor şi procurorilor, ale personalului auxiliar al instanţelor şi parchetelor, ale poliţiştilor, diplomaţilor, aviatorilor şi ale judecătorilor Curţii Constituţionale. Guvernul Orban a obținut în Comisia de Muncă a Camerei Deputaților creșterea pensiilor speciale, în condițiile în care liberalii asigurau populația că aceste pensii vor fi tăiate.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8430
RON
15 Jul
noapte 15 °
zi 29 °
Ultimele joburi adaugate
24 H