Guvernul Orban pregăteşte creşterea salariului minim pe economie. Primele discuţii, luni, la Palatul Victoria

Premierul Ludovic Orban se întâlneşte luni la Palatul Victoria cu ministrul finanțelor publice, Florin Cîțu, și ministrul muncii și protecției sociale, Violeta Alexandru, pentru a discuta despre creșterea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată.

10 nov. 2019, 15:02
Guvernul Orban pregăteşte creşterea salariului minim pe economie. Primele discuţii, luni, la Palatul Victoria

Violeta Alexandru a declarat săptămâna trecută că a făcut un grup de lucru la Ministerul Muncii și va ieși cu un proiect în consultare cu Ministerul de Finanțe privind un nou mod de calcul pentru salariul minim, astfel încât acesta să poată fi acordat „fără să existe suspiciunea interferenței politice”.

„În ceea ce privește salariul minim, am făcut deja grupul pentru a stabili un mod de calcul, un criteriu obiectiv prin care acest salariu minim să poată fi acordat fără să existe suspiciunea interferenței politice sau unui calcul electoral, de câștig electoral, când de fapt n-ar trebuie să influențeze rezultatul stabilirii salariului minim”, a spus Violeta Alexandru, ministrul Muncii.Potrivit acesteia, Ministerul Muncii va scoate în spațiul public un proiect în consultare cu Ministerul Finanțelor Publice. „Avem nevoie de o analiză de impact financiar riguros făcută”, a mai spus Violeta Alexandru.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat în ultima şedinţă de la Palatul Victoria că pregăteşte majorarea salariului minim brut pe economie, dar a pasat responsabilitatea Guvernului Orban. Noile valori ar urma să fie de 2.262 de lei și, respectiv, 2.620 de lei pentru angajații cu studii superioare.