GUVERNUL PSD-ALDE prinde contur: Care ar putea fi noii miniştri de la Palatul Victoria

La o săptămână de la alegeri, social-democraţii își fac calcule pentru guvern. Împreună cu cei de la ALDE, PSD va da noul premier Şi noul cabinet, după consultările de la Cotroceni. Deşi Liviu Dragnea a fost dat ca favorit pentru a prelua Palatul Victoria, social-democraţii pregătesc şi o altă variantă cu care să-l convingă pe Klaus Iohannis.

17 dec. 2016, 12:15
GUVERNUL PSD-ALDE prinde contur: Care ar putea fi noii miniştri de la Palatul Victoria

Sedinţă de ultimă oră la PSD! Liderii social democraţi stabilesc împărţirea portofoliilor în viitorul guvern, după negocierile cu ALDE. Surse politice spun că oamenii lui Tăriceanu vor primi patru portofolii în guvern, anunţă sursele România TV.

GUVERNUL PSD, PE BURSA ZVONURILOR

Mihai Tudose – Ministerul Economiei
Mihai Fifor – Ministerul Transporturilor 
Rovana Plumb – Ministerul Muncii 
Eugen Teodorovici – Ministerul Fondurilor Europene 
Gabriel Vlase – Ministerul de Interne 
Robert Cazanciuc – Ministerul de Justitie
Sorin Campeanu – Ministerul Educatiei
Ionut Vulpescu – Ministerul Culturii

Daniel Constantin (ALDE) – Ministerul Agriculturii
Sorin Campeanu (ALDE) – Ministerul Educatiei
Steluta Cataniciu (ALDE)- Ministerul Justitiei
Catalin Beciu (ALDE) – Ministerul pentru IMM-uri 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi seara că propunerea de premier PSD-ALDE va fi făcută prima dată la consultările de la Palatul Cotroceni şi va fi una ”care să poată fi acceptată”.

”Despre propunerea pe care PSD o va face preşedintelui Klaus Iohannis, la consultări, nu voi face această propunere având în vedere un avantaj pentru mine, pentru preşedintele Klaus Iohannis sau pentru PSD. O voi face în avantajul acestei ţări. Va fi făcută doar la consultări prima dată această propunere”, a spus Dragnea.

El a arătat că toţi cei care au pierdut aceste alegeri, inclusiv preşedintele Klaus Iohannis, au ”posibilitatea” ca în această săptămână să se obişnuiască cu această idee şi să înţeleagă că, dincolo de supărări, frustrări şi amăgiri, a fost ”un vot care trebuie respectat, altfel ieşim din democraţie”.

Solicitat să comenteze posibilitatea ca şeful statului să refuze propunerea PSD de premier, Dragnea a răspuns: ”Plec de la prezumţia de bună credinţă. Sunt om responsabil, nu am de gând să promovez un conflict inutil”.