Guvernul Republicii Moldova a demisionat. Natalia Gavrilița a făcut anunțul

Guvernul Republicii Moldova, condus de Natalia Gavrilița, a demisionat, după un an și jumătate de la începerea mandatului.

10 feb. 2023, 13:12
Guvernul Republicii Moldova a demisionat. Natalia Gavrilița a făcut anunțul

După o ședință secretă la Președinție, Natalia Gavrilița, premierul Republicii Moldova, a demisionat.

Principalele declarații făcute de Natalia Gavriliță:

  • Dragi cetățeni, am revenit miercuri de la Bruxelles, unde am aprticipat la cea de-a șaptea reuniune a Consiliului de Asociere Republica Moldova Uniunea Europeană, prima dată în calitate de țară candidat la UE. În ciuda crizelor multiple cu care s-a confruntat țara, progresele noastre au fost apreciate foarte înalt. Am convenit asupra acțiunilor ce urmează să le realizăm pentru a lansa până la finele acestui an negocierile de aderare la UE. Oamenii din țara noastră merită să se bucure de toate beneficiile integrării în UE de care au fost lipsiți timp de 30 de ani. Locuri de muncă cu salarii decente, educație și servicii de sănătate de calitate, infrastructură dezvoltată și siguranța în ziua de mâine.
  • Dragi cetățeni, după un an și jumătate în fruntea acestui Guvern, a venit timpul să anunț demisia mea din această funcție.
  • Dacă Guvernul ar fi avut acasă aceeași susținere și încredere pe care am simțit-o la partenerii noștri europeni, am fi reușit să avansăm mai mult și mai repede.
  • Am știut să păstrăm calmul în Transnistria. Am păstrat pacea și stabilitatea economică a țării în ciuda agenților destabilizatori
    Sunt mândră că am accelerat proiectele de infrastructură care stagnau din cauza incompetenței și corupției

Știre în curs de actualizare