Guvernul, restricții pentru românii nevaccinați. La ce trebuie să se aştepte cetăţenii care nu s-au imunizat încă

Membrii Executivului lui Cîţu vor stabili ce restricții vor fi impuse românilor care nu s-au imunizat cu serul antiCOVID.

11 aug. 2021, 09:46
Guvernul, restricții pentru românii nevaccinați. La ce trebuie să se aştepte cetăţenii care nu s-au imunizat încă

Guvernul, restricții pentru românii nevaccinați. Ministrul Sănătății a recunoscut că vor exista constrângeri, exclusiv pentru nevaccinați, și afirmă că acestea vor fi impuse în funcție de gradul de incidență din fiecare localitate în parte.

Guvernul, restricții pentru românii nevaccinați. La ce trebuie să se aştepte cetăţenii care nu s-au imunizat încă

Ioana Mihăilă încearcă stimularea campaniei de vaccinare cu ajutorul bonurilor de masă. Acestea ar urma să aibă o valoare de 100 de lei. Iar pentru cei care deja s-au vaccinat ar putea fi organizată o loterie.

”Unele măsuri vor rămâne valide, cum este purtarea măștii în spațiile închise, așa cum probabil că va rămâne valabilă și lipsa de mască în birouri atunci când este vorba de persoane vaccinate. Când ne gândim la măsuri de prevenție vizăm persoanele nevaccinate și netestate, în spațiile publice închise neesențiale”, a declarat Ioana Mihăilă.

Peste 14.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore. În total, 4.945.811 de români au schema completă de la începutul campaniei. Din 313 cazuri de infectare confirmate cu varianta Delta a coronavirusului, 62 fuseseră vaccinate.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) arată că, din 313 cazuri de infectare confirmate cu varianta Delta a coronavirusului, 62 fuseseră vaccinate, adică 19,8%. „Vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluţie de protecţie împotriva COVID-19”, afirmă sursa citată.

„Eliminăm îngrijorările doar prin vaccinare! Au fost confirmate 2.042 cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC), din care 313 sunt cu varianta Delta. Dintre cele 313 cazuri confirmate cu varianta Delta, 62 (19,8%) fuseseră vaccinate: 3 incomplet şi 59 complet vaccinate (18,8% din total)”, anunţă CNCAV, citând un document elaborat de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Bilanţ vaccinare 10 august 2021: În ultimele 24 de ore, situaţia vaccinării cu serul Pfizer-BioNTech este următoarea:

3.110 de persoane vaccinate cu o doză
4.332 de persoane vaccinate cu a doua doză

În ultimele 24 de ore, situaţia vaccinării cu serul Moderna este următoarea:

85 persoane vaccinate cu o doză
108 persoane vaccinate cu a doua doză

În ultimele 24 de ore, situaţia vaccinării cu serul AstraZeneca este următoarea:

10 persoane vaccinate cu o doză
72 de persoane vaccinate cu a doua doză

În ultimele 24 de ore, situaţia vaccinării cu serul Johnson & Johnson este următoarea:

6.459 persoane.

Citeşte şi: O femeie din Iaşi, în stare gravă la ATI după ce s-a tratat de Covid acasă. I-a fost teamă că oxigenul o va omorî