Guvernul se aşteaptă ca numărul pensionarilor să crească în următorii 25 de ani

România va ajunge în 25 de ani la un maxim al numărului de pensionari, de 6,7 milioane persoane comparativ cu 5,2 milioane pensionari în primul trimestru al acestui an, și va înregistra atunci un vârf al deficitului banilor pentru pensii. Guvernul speră însă ca sănătatea pensionarilor să fie la acel moment mult mai bună, pentru ca aceștia să rămână la locul de muncă.

26 iul. 2016, 08:50
Guvernul se aşteaptă ca numărul pensionarilor să crească în următorii 25 de ani

Guvernul se așteaptă ca numărul de pensionari să ajungă la 6,7 milioane persoane în 2040, fiind luat în calcul baby-boom-ul de la sfârșitul anilor ’60, iar populația României să ajungă la 17,4 milioane locuitori, în 2060, relevă un document oficial, potrivit profit.ro.

Speranța guvernanților este însă că viitorii pensionari se vor simți la acel moment mai bine din punct de vedere al sănătății și își vor continua activitatea, pentru a contracara deficitul forței de muncă.

„În condițiile unui declin al forței de muncă, mai multe persoane vârstnice vor opta pentru a-și continua cariera, cu atât mai mult cu cât starea sănătății lor la acea vârstă se va îmbunătăți, comparativ cu starea de sănătate a acelei vârste din prezent. O sănătate mai bună și o speranță de viață mai ridicată vor conduce, de asemenea, la diminuarea numărului de invalizi și de pensii de urmași”, este calculul Executivulu.

Citeşte şi Top 5 cele mai mari pensii din România plătite în 2016. Cel mai bogat pensionar încasează într-o lună cât alţii în 4 ani