Guvernul se pregăteşte să supravegheze banii românilor

Publicat: Marţi, 05 Iunie 2018 18:07 // Actualizat: Marţi, 05 Iunie 2018 18:07 // Sursa: romaniatv.net

Guvernul se pregăteşte sa supravegheze banii romanilor. Executivul vrea să afle detalii despre toate tranzacţiile bancare ce depăşesc 2.000 de euro. Proiectul de lege urmează să fie dezbătut în Parlament.

Proiectul prevede ca Guvernul sa monitorizeze tranzactiile de peste 2000 euro si orice tranzactie suspecta sa fie raportata pentru combaterea spalarii banilor.

Prin proiectul de lege ar urma să fie transpusă o directivă europeană ce priveşte prevenirea utilizării banilor pentru acte de terorism.

Plafonul însă până la care banii vor fi monitorizaţi va fi discutat în Parlament.

"Vor fi dezbateri in parlament ref la acel plafon. a plecat de la 1000 euro, a ajuns la 2000, nu cred ca exista undeva un plafon minim impus. Ar fi bine un plafon de 10.000 euro, cum e in cazul bancilor", a spus Eugen Teodorovici.

Condiţiile de tranzacţie vor rămâne aceleaşi.

"Se prezinta la operatorul de transfer si la cealalta institutie sa se identifice, sa prezite actul si cine e beneficiar de bani 11.48 MUSCa 11.52 nu o sa gasiti, asa cum s-a vehiculat, ca trb justificat, ca oficiul o sa confiste", a spus DANIEL STAICU, director Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
bani Eugen Teodorovici proiect de lege tranzactii bancare
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8336
RON
05 Aug
noapte 17 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H