Guvernul suplimentează finanţarea elevilor de etnie română care studiază în limba maternă din Ucraina să obţină burse

Guvernul va suplimenta cu trei milioane de lei fondurile alocate finanţării programului care dă posibilitatea elevilor de etnie română care studiază în şcoli cu predare în limba maternă din Ucraina să beneficieze de burse de studiu, a anunţat, miercuri, premierul Viorica Dăncilă.

03 iul. 2019, 14:39
Guvernul suplimentează finanţarea elevilor de etnie română care studiază în limba maternă din Ucraina să obţină burse

„Guvernul României este preocupat de respectarea şi promovarea drepturilor la identitate lingvistică ale etnicilor români din afara graniţelor. Astăzi vom lua măsuri pentru a da posibilitatea cât mai multor elevi de etnie română care studiază în şcoli cu predare în limba română din Ucraina să beneficieze de burse de studiu. Vom suplimenta cu trei milioane de lei fondurile alocate finanţării acestui program, având în vedere că numărul elevilor care doresc să studieze în limba română şi să primească o bursă a crescut în acest an şcolar cu 60% faţă de precedentul an de studiu”, a afirmat Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

Citeşte şi O ţară europeană interzice Limba Română. Sute de mii de români vor fi afectaţi

Ea a adăugat că acest program a condus la creşterea numărului etnicilor români care doresc să îşi înscrie copiii în şcoli cu predare în limba maternă şi contribuie semnificativ la aprofundarea cunoştinţelor în materie ale acestora.