Victor Ponta sprijină lupta anticorupţie

Guvernul a decis suplimentarea numărului de ofițeri și agenți de poliție judiciară din cadrul Direcției Naționale Anticorupție cu 50 de posturi, cu încadrarea în bugetul alocat acestei instituții.

05 aug. 2014, 07:00
Victor Ponta sprijină lupta anticorupţie

Hotărârea Executivului a fost publicată în Monitorul Oficial de luni şi prevede creşterea efectivelor DNA cu 50 de investigatori sub acoperire şi ofiteri de filaj. „Numărul maxim de posturi de ofiţeri şi agenţi de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie se suplimentează cu 50 de posturi”, se arată în articolul unic al HG.

Cele 50 de posturi vor fi distribuite între Serviciul de recuperare a creanţelor (20 ofiţeri de poliţie judiciară), Serviciul de filaj (12 ofiţeri de poliţie judiciară) şi Serviciul de investigatori sub acoperire (18 ofiteri de politie judiciara).

Cei 20 de ofiteri din Serviciul de recuperare a creantelor „vor efectua investigatii financiare in vederea identificarii de bunuri asupra carora pot fi luate masuri asiguratorii in dosarele complexe instrumentate de DNA (3.578 de dosare solutionate in cursul anului 2012, in care au fost intocmite 234 rechizitorii si au fost trimisi in judecata 828 inculpati) „, se arata in nota de fundamentare.

Organele fiscale reusesc sa recupereze un procent neinsemnat din sumele confiscate prin hotarari definitive, una dintre cauze fiind dificultatea de a identifica bunurile apartinand persoanelor condamnate atunci cand nu s-au dispus masuri asiguratorii pe parcursul procesului penal.